АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Пловдивски архитекти: Общината да си върне собствеността върху имота на Понеделник пазара

Димитър Георгиев: 17 години никой от общината не ме е търсил за този парцел

Слави Георгиев призова Димитър Георгиев, в духа на Кудоглу, да дари собствеността в обществена полза

Кметът: За заменки не може да става дума, а закупуването на парцела не е на дневен ред

Общината да си възстанови собствеността върху имота с безценната археология на Понеделник пазара. Това предложиха куп пловдивски архитекти на приключилото преди малко обществено обсъждане на проект за изменението на ПУП-а и работен проект за изграждане на културно-исторически и обществен център под Джамбаз тепе. Четирима представители на Камарата на архитектите в Пловдив се обединиха зад мнението, че строителство с подобни обеми върху архитектурата не може да има, то ще деформира цялостната визия на тази така важна градска част  и ще закрие гледката към хълма.

На въпрос на общинския съветник Георги Величков дали е склонен да преговаря с Община Пловдив, собственикът Димитър Георгиев отговори: „Никой 17 години не ме е търсил!”.

Друг общински съветник Слави Георгиев пък предложи на собственика на „Розаимпекс”, в духа на големите дарители Кудоглу и Чалъковия род, да дари терена за обществена полза, тъй като е кощунство да се строи дори колиба там.

„ За заменки не може да става дума, а закупуването на парцела не е на дневен ред. Общината има други приоритети”, каза Здравко Димитров.

Какво се случи на общественото обсъждане четете след малко!  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Единствената смислена и даваща повод за размишление статия, която, прочетох по темата до момента. Благодаря!

  2. Толкова години са им тъпкали главите на такива, че капитализмът е хищнически, че когато сами се преквалифицираха в капиталисти, се заеха да ни го докажат. Какъв Кудоглу днес?

  3. Стояне, те камионите преди този да купи митницата без пари ли минаваха бе? Или ако е общината – може, ама за частник – не? Много ни е къса паметта за жалост. Човекът, крив или прав, поне се яви на обсъждането, лично, със семейството си. Не се е скрил или направил тайни золуми като другите „инвеститори“ в района – Одрин, Верона Резидънс, супермаркет Лекси. Според мен начинът за решаване на тези казуси е точно този и аз го поздравявам за това.

  4. Къде сравнявате този комуняга Георгиев, с патриоти като Кудоглу? Този човек е свикнал само да взема, а не да дава. Защо не напомните на пловдивчани, как рекетира камионите на пловдивската митница???

    1. Още на първата -заглавна- снимка ликът на новобогаташа собственик Георгиев прави впечатление на дълбоко нещастен, жалък човечец…
      Горкият, добре, че не съм на неговото място!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина