АктуалноБългарияКултураНовиниПод небето

Пловдивският девически хор „Евмолпея“ огласи Желязната църква в Истанбул (ВИДЕО)

Българската общност в мегаполиса празнува 24 май и пя с нашите момичета „Върви народе възродени“

За пореден път младите пловдивски хористи ще се превърнат в своеобразен духовен мост

Пловдивският девически хор „Евмолпея“ огласи Желязната църква в Истанбул на връх най-българския празник – 24 май. В Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост българската общност в мегаполиса празнува и пя с нашите момичета „Върви народе възродени“.

Девойките от „Евмолпея“ на Босфора ден по-рано, по персонална покана от Генералното консулство на Република България в Истанбул.

Изявите ми ще се състоят в рамките на 5 дни –  до 27 май 2019 г. Концертите им са по време на официалния прием в Генералното консулство, в светинята на българския дух – 120 годишната обновена Българска желязна църква „Свети Стефан“, в Българската Екзархия и в Българското неделно училище „Св.Св.Кирил и Методий“ към нея, където ще се проведе среща и открит образователен урок по музика с учениците.

За пореден път младите пловдивски хористи ще се превърнат в своеобразен духовен мост и със своето изкуство се превъплатяват в  ролята на културни дипломати.

През всички изминали години от създаването си до днес, хор „Евмолпея“ със своята активна творческа и концертна дейност успешно представя българския дух, красота и талант при срещите си с нашите сънародници зад граница.

Снимка и видео: архитект Фикрие Булунмаз, под чието ръководство бе реставрирана Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина