АктуалноКриминалеНовини

Пловдивската полиция на първо място в борбата с контрабандата на акцизни стоки

Главният секретар на МВР: Областната дирекция е една от тежките в страната, а комплексната оценка за работата ѝ през миналата година е над средната

Таня Грозданова

Областната дирекция на МВР в Пловдив е на първо място в борбата с контрабандата на акцизни стоки. Това стана ясно след анализ за работата на структурата през изминалата година. На отчета на Дирекцията присъства зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и зам.-директорът на ГДНП Тодор Гребенаров, областният управител Здравко Димитров, представители на  прокуратурата и други.

„Областната дирекция в Пловдив е една от тежките дирекции в страната. Колегите се справят доста добре. За миналата година през всички отчетни периоди комплексната оценка за работата им е над средната, така че добре работят. Ту к представителите на съдебната и местната власт дадоха също доста добра оценка за работата на колегите. Тя съвпада с моята и на ръководството на министерството, и самите цифри го показват. Разбира се винаги има какво още да се направи,“ заяви след анализа главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По думите му, ОД на МВР-Пловдив е първо място в борбата с контрабандата на цигари на територията на България. Като препоръка главсекът изтъкна, че трябва да се засили още повече работата по обхващане на малките населени места с полицейско присъствие.

МВР Ивайло Иванов  подчерта още, че през 2019-а година в града и областта се очакват редица масови събития. Сред най-важните той изтъкна посещението на папата, европейските и местни избори, както и редица фестивали от културния календар.

„Ще направим всичко възможно, за да задоволим техническите нужди на дирекцията, но трябва пълна мобилизация на личния състав“, допълни  той.

Шефът на пловдивските полицаи старши комисар Атанас Илков отчете добра разкриваемост – 47 % и близо 650 престъпления по-малко, в сравнение с предходния отчетен период.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина