От ВМРО Пловдив намесиха Бог в нова атака срещу „поредната джендър провокация”

Актуално Градът Новини Под ножа

Партията иска да спре прожекция на филма „Да се разкриеш”

„Имайте срам от Бога! Спрете излъчването на гей филми и изложби с джендър провокации! В навечерието сме на най – големия православен християнски празник – не допускайте да се рушат ценностите и устоите на нацията!” Така започна поредното отворено писмо на пловдивската организация на ВМРО относно ЛГБТИ събития на фондация Глас. Днес, в Лъки Дом на киното трябва да има прожекция, посветена на темата за разкриването и силата да бъдеш себе си. Става въпрос за представяне на документалния филм „Да се разкриеш“ (2018) на френския режисьор Дени Паро. Лентата е сбор от автентични видео записи, подбрани от интернет, на тийнейджъри и деца, които за първи път споделят с родителите си за своята сексуална ориентация и/или полова идентичност. Филмът беше представен за първи път на голям екран в София в рамките на съвместната инициатива „Кино и пол“ на Фондация GLAS и София Филм Фест 2019 през март. Кино творбата участва в редица международни фестивали и е отличена със специална награда на Международния филмов фестивал във Варшава. Прожекцията в Пловдив обаче бе определена като „джендърска провокация” от ВМРО в поредния им предизборен политически ход. Те са изпратили позицията си до управата на Лъки Дом на киното с настояване насрочената за тази вечер прожекция да бъде отменена. Писмото е изпратено от местния председател на ВМРО – БНД Борислав Инчев.

„Ние Патриотите от ВМРО сме последователни в намерението си да не допускаме гей пропаганда на територията на града. Без да имаме против сексуалните особености на всеки един човек, както беше и в случая със скандалното събитие от програмата на „Пловдив 2019“. Искаме обаче категорично да заявим, че не желаем с хомосексуализма да се парадира, той да се натрапва и да се използва за прокарване на опасни джендър идеологии. Убедени сме, че и пловдивчани са на същото мнение“, заяви Борислав Инчев.

„Филмът изпраща едно изключително важно послание за разбиране и приемане, което искаме да пренесем и извън София, за да отворим диалог както с местната ЛГБТИ публика, така и с всички граждани на Пловдив, който винаги се е гордеел със своя дух на откритост и мирно съжителство между различни етноси и малцинства. Посланието обаче придобива още по-голяма значимост на фона на тревожното нарастване на езика на омраза и заплахите за физическо насилие срещу ЛГБТИ общността, които през последните няколко месеца започнаха да придобиват истерични размери и да опетняват доброто име на града“, коментира Симеон Василев, председател на Фондация GLAS.

В писмото си до „Лъки Дом на киното“ от ВМРО припомнят, че съорганизатор на кинопрожекцията и съпътстващата я дискусия довечера е фондация GLAS, която е планирала през събитие, част от програмата на Пловдив 2019. „Въпреки, че кинопрожекцията и дискусията не са част от същия проект и не са в програмата на „Пловдив 2019“, не можем да останем безразлични към поредната джендър провокация“, категоричен е Инчев.

 

Споделете ни във:

6 коментара за “От ВМРО Пловдив намесиха Бог в нова атака срещу „поредната джендър провокация”

 1. Излиза, че тия джендъри освен за секс за друго нищо не мислят. Каквото и да става, все за сексуални теми говорят. Ако им възразиш веднага ставаш проводник на езика на омразата.

 2. Защо срам от Бога?
  Господ няма нищо против хомосексуалните. Много от ранните светци на църквата са хомосексуални. Никъде Исус не казва и една дума против гейовете. Това, което се случва по-късно са извращения на Църквата, подобно на Инквизицията и лова на вещици.
  Гей хората заслужават своето място като истински християни.

 3. В храма на Соломон в Ерусалим до 6-ти век пр. Хр. са танцували хомосексуални момчета танцьори. Едва след това започва хомофобията, най-вероятно по политически причини.
  Нашият Орфей след смъртта на Евридика се обръща към мъжката любов. Това също е част от нашите традиции. Последователите на култа на Орфей са се отдавали на мъжки оргии в пещерите на о. Самотраки (според Овидий).

 4. Висококултурните интелигенти и агитаторите на ХОМОидеологията като Мишока „Вохам“ тук се излагат с малоумното словосъчетание „“““фондация GLAS““““
  === ами будала, изписано на азбука амерИнгилизица оно си губи ЗНАЧЕНИЕТО.
  GLAS не значи нищо на Език Свещен.
  Ама НИЩИЧКО.
  ((Абе да не би да сте агентура чуждоземска, и то не европейска, а ЗАДОКЕАНСКА? А???))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.