АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Отцепиха цял квартал заради съдийско тържество в центъра на Пловдив

Хората около Гроздови пазар не могат да си ползват гаражи и няма къде да спрат

Синята зона на „Виктор Юго“ не работи, но никой не е предупреден, че не може да се ползва

Десетки жители на квартала около Гроздовия пазар в центъра на Пловдив бяха неприятно изненадани тази сутрин, след като видяха, че улиците им са заградени с червено-бели ленти, а конуси пречат на спирането на автомобили.

Съоръженията са опънати над бордюрите, закрепени по дървета и електрически стълбове, така че нито пешеходци могат да ползват тротоарите, нито пък собствениците на гаражи да влязат или излязат от тях. Не може да се ползва и Синята зона по улица „Виктор Юго“, разказаха потърпевши в редакцията на Под тепето. Служители на Общинска охрана, които са отцепили зоната, заявявали на хората, че дори да извадят колите си от гаражите, не е ясно дали ще могат да ги приберат, тъй като се очакват 150 автомобила да спрат в зоната заради важно събитие.

На принцип „С питане и до Цариград се стига“, хората разбрали, че съдът празнува 140-години с тържествена церемония тази вечер в Галерия „2019“ на ул. „Гладстон“ и за това районът е отцепен.

Никой не ни предупреди за тези ограничения, недоволстват пловдивчани. Работещите и живеещите в карето са категорични, че това е „крайно неприемливо“.  Не може заради стотици празнуващи магистрати от цялата страна, ние да нямаме възможност за достъп до домовете и работните си места, категорични са те. И заявяват, че това става нерегламентирано, тъй като никой не ги е известил по официалния ред за рестрикциите.

Под тепето потърси за коментар Началник отдел  „Обществен ред и управление при кризи” към Община Пловдив Емил Вълков, който заяви, че разрешение за това събитие не е издавано. Той потвърди, че в галерията съдии от цяла България имат планирано мероприятие във връзка със 140-годишнината от основаването Окръжен съд – Пловдив и Районен съд – Пловдив.

От „Синя зона“ поясниха, че са получили инструкции да осигурят места за паркиране на гостите на събитието. Според тях от Общинска охрана и Общинска полиция е трябвало да предупредят хората.

Опитахме да се свържем и с пресцентъра на съда, но за сега – неуспешно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Ако някой магистрат паркира автомобила си пред гараж.Потърпевшият от нарушението може да повика „паяк“ или след тържеството магистрата да замръкне със спукани гуми.

  2. Е на това му се казва:За никъв Х.Й не стават тия от общината все едно не знаят за това събитие от няколко дена или седмици !Аз ако съм на тия хора където живеят там късам тия ленти ,шутове на тия конуси и си спитам пред дома и като дойде някой от синята зона или друг и на него един шут в дивия !!!

  3. Това му се вика злоупортеба с власт и е редно всички национални медии да го отразят. Разни нагли хрантутници решили нещо да празнуват и създават затруднения на хората. Ами да си плащат на час за синя зона и да паркират където намерят за добре. А могат да си вземат такси и градски транспорт, нали?!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина