АктуалноГрадътКриминалеНовиниРазследване

Опит за измама в Общинския съвет на Пловдив

След години мълчание в местния парламент, съветникът Айри Мурад внесе първо предложение, което дори не е чел

В него се оказаха документи с невярно съдържание

Иво Дернев

Сдружение с нестопанска цел, което се нарича „Всички заедно за една кауза“ поиска от Общински съвет – Пловдив да му бъде  представена безвъзмездно зала Колодрума за благотворителен концерт. Предложението бе внесено от общинския съветник Айри Мурад, от Реформаторския блок. Това е първата му изява в местния парламент от три години.

В приложените документи към искането  за залата е указано, че тя ще се използва за благотворителен концерт, с цел набиране на средства за лечение на деца.

По време на обсъждането стана ясно, че сдружението се опитва да измами Общински съвет – Пловдив, като представи документи с невярно съдържание, относно патронажа на ЮНЕСКО и председателя на НС Цвета Караянчева, на събитието.

Един печат на Българо-виетнамска промишлена камара и втори такъв – уж на представител на ЮНЕСКО, направили впечатление на служителите в Общинския съвет, които извършили проверки.

Оказало се: първо – че такъв човек в ЮНЕСКО не съществува и печатът е неистински, най-вероятно и в централата на международната организация в кабинета на Караянчева не знаели за концерта; второ – в афиша е името на обичаната народна певица Николина Чакърдъкова, която също не била чувала за този концерт; трето – организаторите вече продавали билети за събитието в Колодрума.

Представители на сдружението, които днес бяха в залата по време на разглеждане на точката, напуснаха умърлушени. Настигнати в кулоарите от репортер, те команетираха:

„Ние самите сме подведени, не знаехме за това,“ казаха Теофил Кирилов и Илия Ангелов.

Вносителят пък си призна, че не бил чел подробно документите, които внася с искането.

„Не съм обърнал внимание, не се съмнявах в тях,“ каза Айри Мурад.

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина