АктуалноГласовеГрадътМнения

Община и Инициативен комитет ще работят заедно за запазването на парка зад „Санкт Петербург”

Утре се организира среща с представители на екипа, който изработва новия ОУП

Според действащия в момента Общ устройствен план, имотите в парка  зад хотел Санкт Петербург са в по-голямата си част зеленина, плюс парцел, отреден за обществено обслужване без застрояване.  Много малка част от 16-те декара е с предназначение за образователно-социална дейност. Там може да се построи само детска ясла. Но това няма как да се случи, тъй като по-наредби има изисквания. Това се разбра при днешната среща на кмета Иван Тотев с представители на Инициативния комитет за спасяването на зелената зона в общината. Двете страни разгледаха цялата документация, свързана с парка, малко след днешната сесия на Общинския съвет.

„Успяхме да отговорим на въпросите какво е състоянието в момента на терените. Вече е ясно какво може и не може. Теренът е частна собственост. Утре ще се направи среща с представители на екипа, който изработва новия ОУП и ще видим какво е възможно в нашите компетенции и какво би могло да се направи на това място. Работим да остане парк”, коментира след срещата кметът.

„Търсим конструктивен диалог за решаване на посока. Знаем, че въпросът няма да се реши от днес за утре. Борим се докрай за парка”, каза председателят на Инициативният комитет Асен Костов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина