АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Общината работи по създаване на „Визия за Пловдив” по столичния пример

Не сме мислили на темата дали и тук ще бъде открито ново общинско предприятие подобно на „Софпроект”, коментира Здравко Димитров

Кметът Здравко Димитров издаде, че общината работи по създаване на проект „Визия за Пловдив”, по примера на столичния „Визия за София”. Това се случи часове преди обявената предварително днес среща с екипа на софийското общинско предприятие „Софпроект”, който ще разкаже какви идеи е реализирал.

„ Няма да присъствам на „Визия за София”. Аз съм кмет на Пловдив”, реагира първо на въпрос на Под тепето дали ще присъства на събитието довечера.

После уточни, че се работи идеите на общинското предприятие „Софпроект” за столицата да бъдат приложени и тук, за да има „Визия за Пловдив”.

„ Работим с тях. Арх. Ахрянов 2-3 срещи имаше. Те са идвали тук. Но не сме мислили на темата дали и тук ще бъде открито ново общинско предприятие подобно на „Софпроект””, каза още Здравко Димитров.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Щом ще се работи и по софийския образец би следово да се създаде общинско дружество за тролейбусен транспорт защото в София има тролейбуси дори и трамвай Димитрова Пловдив унищожиха тези бивши управници щом ще гледаме от София трябва и това да се види да се възстанови този вид транспорт в един от градовете който е с най мръсния въздух това е срамота щом ще работите по софийски образци да създавате такова общинско дружество както в софтуер значи може да се създаде общинско дружество за тролейбусен транспорт

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина