Нов инвеститор отваря 300 работни места в града

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Southerland търси хора с немски език и базови компютърни умения, дава заплати между 2000 и 2500 лв.

Нов инвеститор ще отвори нови 300 работни места до края на другата година. Голямата американска компания Southerland вече е в града и до средата на ноември ще ангажира първите си 100 служителя. До броени дни фирмата ще отвори клон под тепетата, който ще се намира в Офис Парк Пловдив.

„От много време сме в разговори с общината  като изчаквахме стартирането на голям проект, подходящ за град като Пловдив. Е, вече го имаме”, обясни изпълнителният директор на Southerland за България Димитър Гълъбов. Новият инвеститор бе представен в заседателната зала на кметството от Иван Тотев и Стефан Стоянов.

„В началото на първия си мандат представих различен инвеститор. Той и още много като него промениха тренда на развитие на града. Сега, на края на втория си мандат съм щастлив да го направя отново. С влизането на Southerland Пловдив минава на друго ниво ”, каза кметът Иван Тотев.

Американската компания има 30-годишна история, като оперира в 16 държави и се занимава с изнесени услуги в IT сектора. Обслужва над 120 компании, все в топ 1000 по богатство.   Southerland имат офиси в София, Бургас и Варна, където работят 2800 души. Новият офис в Пловдив ще обслужва глобален лидер с онлайн платформа за търговия.

„Търсим хора с немски език и базови компютърни умения. Предлагаме атрактивни стартови заплати- между 2000 и 2500 лева, гъвкаво работно време, подходящо и за студенти, сигурно кариерно развитие и бонус схема. Заплащането ще е на нивото на офиса ни в столицата”, обясни Димитър Гълъбов.

„Пловдив е втори център по IT и аутсорсинг услуги. Те осигуриха над 4000 работни места в последните години, като тук инвестираха над 120 компании”, зачете цифри заместник кмета Стефан Стоянов.

 

Споделете ни във:

4 коментара за “Нов инвеститор отваря 300 работни места в града

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.