АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Нов булевард ще се прави и в Кючук Париж

Планират се две платна по две ленти върху глухата жп линия, свързваща Модър- Царевец с Кукленско шосе

Скоро Пловдив може да има и втори напълно нов булевард, ако намеренията на общината бъдат реализирани. Става въпрос за двулентова пътна артерия с по две платна между Модър-Царевец и Кукленско шосе. Тя ще се изгради върху глухата жп линия, която върви по цялото трасе, в едно с успоредните общински улици, които ще бъдат разширени. Двете инфраструктури могат да се слеят с едно, за да бъде проектиран нов булевард, при това само с една отчуждителна процедура в зоната на предприятието Филикон.

За целта общината трябва да придобие собствеността на нефункциониращата жп линия. Миналата седмица е имало среща между кметството и  директора на НКЖИ в тази връзка.

„Имаме разбирането от страна на НКЖИ, така че смятаме до нова година да усвоим тази територия и да направим един булевард, който да дублира Южен. Тъй като Южен ще се разширява във време, след минали отчуждителни процедури, но тъй като булевардът е много дълъг, тези процедури сигурно ще отнемат няколко мандата. Много по-лесно и бързо ще направим нов булевард на мястото на линията”, съобщи кметът Иван Тотев.

Мотивите за новите инфраструктурни инвестиции в Кючук Париж е постоянното разрастване на района и многото проекти за жилищно строителство там.

„ Южен ще е един от районите, в които най-много ще се работи в следващите години, защото живота го изисква. Вчера гледахме децата, които постъпват в първи клас. Средно годишно в квартала се раждат 700-720 деца в района. Когато стигнат до първи клас, децата на тази възраст, които влизат в училищата в Южен отиват на 820-830 деца. Което означава, че има над сто нови деца, които идват в района всяка година с родителите си от други градове. Това са семействата, които започват да живеят в града”, допълни кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Трябва да отворят глухия прелез, дето свързва Кичука със Смирненски. Вместо това направиха пешеходен надлез. Ебахти тъпаците.

  2. А какво стана с разширението и превръщането на ул. „Акад. Петър Динеков“ в булевард , свързващ Бетонния мост с кв. „Христо Смирненски“ ? Ще се осъществява ли?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина