Нито един имот няма да бъде отчуждаван за реализирането на пробив под Централна гара

Актуално Изпод тепето Новини

Жителите на Южен удовлетворени от развръзката

НКЖИ: Бетонният мост ще бъде бутнат едва след завършването на всички връзки между южната и северната част на града

Иво Дернев

Нито един имот няма да бъде отчуждаван за реализирането на пробива под Централна гара. Това гарантираха на собствениците на къщи в изходната южна зона на бъдещото съоръжение кметът Иван Тотев и ръководството на НКЖИ при представяне на последните решения за мащабния проект.

Жителите на Кючук Париж дойдоха в кметството и призоваха градоначалника да заяви в прав текст ще засегне ли тунела под гарата парцелите им и получи отговор: „Това, което гледаме в момента, не засяга нито един имот. По този проект няма да има отчуждителни процедури, но не знам какво ще стане след 50 години””.

Тотев уточни, че собствениците на къщи по улиците „Македония” и „Димитър Талев” трябва да бъдат активни при изработването и приемането на новия Общ устройствен план на града, тъй като сега съществуващият планира отчуждаване на имотите им. „Това отчуждаване може да отпадне с приемането на ОУП”, допълни кметът.

При така представения вариант за пробив ще има две пътни ленти под земята и две ленти над земята откъм Южен. „Това ни устройва отвсякъде на този етап”, подчерта кметът. Гражданите в заседателната зала на общината останаха удовлетворени от чутото.

На срещата днес участва инж. Красимир Папукчийски, генерален директор на „Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Той увери журналистите, че бетонният мост ще бъде бутнат едва след като бъдат направени всички връзки между южната и северната част на града.

Очаквайте подробности!

 

Споделете ни във:

1 thought on “Нито един имот няма да бъде отчуждаван за реализирането на пробив под Централна гара

  1. Тези хора или са някакви супер изпечени лъжчи и мошеници или са толкова прости, че дажи си вярват! Модър/Царевец бях в първи клас когато почнаха да го правят сега съм на 40!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.