АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Неразбирателство в редиците на Патриотите преди старта на кампанията за местния вот в Пловдив

ВМРО разбраха от медиите, че утре издигат кандидатурата на Славчо Атанасов

Таня Грозданова

Както ви съобщихме по-рано днес, в първия ден на август официално ще бъде издигната кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Новината бе разпространена от PR-отдела на депутата до всички медии с допълнение, че „ще присъстват лидерите и членове на ръководствата на двете партии, а събитието ще е в 12 часа в зала „Пълдин“ на хотел „Тримонциум – Рамада“.

Само час по-късно стана ясно, че от ВМРО са се информирали едва ли не от медиите, че ще издигат кандидатурата на екскмета Атанасов.

Вижте какво отговори на въпрос на Под тепето местния председател на партията Борислав Инчев.

„ВМРО-БНД не е давало съгласие за обща кандидатура с НФСБ за издигането на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. На обявената за медиите утре пресконференция за представянето на номинацията няма да присъства нито лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, нито някой от заместниците му и членове на ръководството на партията.“

Председателят на ВМРО – Пловдив посочи, че е разговарял по телфона преди днешната пресконференция по важни градски теми с националното ръководство на партията.

„Дали ВМРО ще подкрепи кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив ще стане ясно, едва след среща с него и ако той приеме програмата на ВМРО за управлението на града,“ категорични са воеводите.

Инчев уточни, че до момента не е имало нито срещи, нито разговори по темата. „Лошо е когато комуникацията с коалиционните партньори протича през медиите,“ коментира Борислав  Инчев.

Дали ВМРО ще подкрепи кандидатурата на Атанасов, при какви условия и дали ще има общо участие на местните избори в Пловдив – тези въпроси ще получат отговори едва след проведена среща, а до сега такава не се е състояла, има само устна уговорка за насрочване на среща отпреди няколко часа, стана ясно още от думите на Инчев.

ВМРО има готовност за самостоятелно участие в изборите, припомни местният лидер.

Има вариант обаче, ако срещата се състои днес до края на деня и на нея Атанасов приеме програмата за управление на ВМРО, която съдържа три основни приоритета, обявената за утре церемония пред медиите по издигане на кандидатурата на Славчо да се състои с коалиционните партньори.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Всъщност ВМРО на Европейските избори изкара 50 пъти гласове от НФСБ, а сега да им подарят града на тепсия. Стане ли Славчо кмет, като член на НФСБ всъщност ще управлява Валерката. Само като видиш самодоволната физиономия на Симеонов и ти става ясно защо Инчев го няма там. Нито пък Каракачанов! Тоя селяндур Славчо натири партията си ВМРО и избяга при СКАТ-аджиите, а сега идват от София от Парламата СИДИ, ДИВИДИи БЛУРЕЙ и натрисат на ВМРО майна, предателя и ЗКПЧ-то Атанасов! Толкова е унизително за ВМРО!

  2. Нормално за червените малаци, алчните ченгесари ше се ръфат кой да ръководи бантустанците.

    1. бъркъш съ, лалугера инчев само майка му го виждала сигурно за 4 години

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина