АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниПод небето

Модис обикна Пловдив и разкрива още 200 работни места

Глобален лидер в IT сферата и аутсорсинга разширява бизнеса си с трета офис локация

„Градът има добър бизнес климат и страхотен дух”, заяви изпълнителният директор за България Филип Рувре

Новият офис на Модис България бе открит с официална церемония на 28 ноември 2019 г. в модерния ILI Office Center, където се помещава новият дом на компанията. Сред официалните гости на събитието бяха Стефан Стоянов, заместник-кмет “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” в Пловдив, изпълнителни директори в Модис и Адеко групата от цял свят, както и представители на образователни институции.

„Изключително щастлив съм, че откриваме нов офис точно тук, в Пловдив. Градът има добър бизнес климат и страхотен дух, благодарение на които, клиентите и служителите ни имат неограничени въможности за развитие”, заяви в приветственото си слово Филип Рувре, управител бизнес решения за Модис на глобално ниво и изпълнителен директор на Модис България. Той гордо заяви, че в офиса вече работят над 50 души, но плановете на компанията са да разраснат екипа с още поне 150 човека до края на 2020г.

Управителят на пловдивския офис – Борис Сарабеев също изяви вълнението си, че точно Градът под тепетата е избран за втория град, в който компанията се разраства. Оказа се, че това е едно от любимите му места и той е убеден, че: „Хората в Пловдив имат необходимите умения и знания да помагат на нашите международни клиенти, и най-важното – да се развиват заедно с нас.”

„Добре дошли на Модис. Направили сте добър избор. Пловдив е най-горещата аутсорсинг локация в момента. Има добре развита екосистема и пазарът нараства бързо без сътресения. В региона живеят около 700 хил. души и потенциалът е голям.“, заяви заместник – кметът Стефан Стоянов. Той допълни още, че Пловдив в последните години се превърна в един от най-бързоразвиващите се в икономическо отношение градове на Балканския полуостров и то благодарение на  многото международни компании, избрали да развиват бизнес тук.

В стратегията за развитие на Модис България е заложено изграждането на тясна връзка с местните учебни заведения и обучителни институции с цел откриването и развитието на най-талантливите млади специалисти под тепетата. Компанията планира да наеме софтуерни, технически инженери и специалисти по двуезична техническа поддръжка на клиенти, които ще работят с водещи технологични компании по различни проекти.

Глобалният аутсорсинг лидер, за който работят повече от 1400 служители в София и Пловдив, оперира на българския пазар от 2005 г. Компанията предоставя цялостни ИТ аутсорсинг решения за повече от 40 водещи компании от цял свят. Модис България има силен фокус върху ИТ услугите и иновациите и разработва собствени решения. През 2017 г. компанията създаде лабораторията за иновации „Innovation and Automation Lab“, а разработените в нея RPA решения помагат на редица клиенти да оптимизират своята дейност и обслужването, което предлагат.

Постигнатите резултати и растежът на бизнеса през последните години станаха повод Модис Бъгария да бъде отличена с редица престижни награди. По-рано тази година организацията бе определена като „Компания на Годината“ на Международните Бизнес Награди, Stevie Awards, които са сред най-уважаваните на световно ниво. Журито, състоящо се от над 250 представители на международни компании, присъди златно отличие на Модис в категория „Бизнес / Професионални услуги“.

През 2019 г. Модис получи и награди за Най-добър Доставчик на Аутсорсинг Услуги на Годината, както и за Най-добра Програма за Допълнителни Придобивки. Компанията се отличава и като един от най-желаните работодатели сред младите хора в България.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина