АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Места за брънч в Пловдив

Екипът ня LOST IN PLOVDIV продължи да търси местата, на които можем да похапнем вкусно в уикендите, когато няма по-сладко от излежаването до късно

След брънча в Eddy’s Café and Food екипът на единствения дигитален пътеводител под тепетата продължи да търси за вас местата, на които можем да похапнем вкусно в уикендите, когато няма по-сладко от излежаването до късно.

И макар че според последни данни от изследвания 43% от българите не закусват сутрин, ние смятаме, че закуската е добър начин човек да поддържа добро здраве и да не е толкова гладен късно вечер и не трябва да се пропуска. За щастие, не е нужно да ставате преди изгрева на слънцето и да се редите на дълги опашки за поредната тестена закуска, а може да поспите добре и да изпробвате някое от предложените от нас места.

В ресторант Atlas всяка неделя съчетават вкусно приготвената и поднесена храна с балончета за всеки, който може да изяде всичко, което поиска. На бюфет може да избирате от разнообразни салатки, най-различни разядки, (за къде без пошираните яйца) и още редица сладки изкушения. Няма ограничения в консумацията, а от 12:30 за всички посетители звучи музика на живо, която създава настроение и прави неделята ни една идея по-цветна и приятна.

Неделите са запазени за посещение и в един от най-новите ресторанти под тепетата – Nobel by Chef Shishkov. Акцентът там е върху палачинките, плодовете, сладкишите, а за напитките: шампанско, вино, смутита и фрешове има отделно меню. Та кой би отказал дълга закуска, преминаваща в лежерен обяд в компанията на любими хора и с изглед към Цар-Симеоновата градина и  най-зелената част в центъра на Пловдив.

С възможност за късно похапване ни изкушават и от заведнието в двора на Драматичния театър. THEATRE събират за гладниците всяка събота и неделя най-вкусните рецепти, както от българската, така и от световната кухня. Там може да похапнете топла шкембе чорба, за да преборите махмурлука, а после спокойно да се „нахвърлите” пържените филийки с моцарела и сладко. А „Блъди Мери” е абсолютно задължително!

Преместваме се в другия край на Главната улица и по-точно в пъстрия творчески квартал, където Tams House – едно от новите места сред товрческите индустрии , също презентира своя интерпретация на брънч меню. Всяка неделя от 12 до 16 часа може да похапнете от вкусното сет меню, което включва свежа салата, сандвич, домашни картофки и чийзкейк със сезонни плодове.

Последното място традиционно свързваме с бургерите, но от Skaptobara от края на януари ни двата още една причина да излезем да похапнем навън през уикенда  и да пробваме точно тяхната ЗА-КУС-КА. Има много бекон, има наденички. Има пържени филийки, има кафе до безкрай…и нима ни е нужно още нещо в 10 сутринта!?

Май мързеливите сутрини през уикендите вече изглеждат малко по-заети!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина