АктуалноГласовеГрадътКриминалеМненияНовини

Мерките за сигурност в Пловдив са едно ниво над футболно дерби

Живеещите на „Цар Борис III Обединител“ нямат забрана да гледат и снимат церемонията от терасите си

Няма да се допускат коли на хора, които не живеят в централните затворени улици

Само по „Иван Вазов“ има забраната за паркиране ,плюс три малки улици зад Тримонциум

Таня Грозданова

Живеещите на бул. „Цар Борис III Обединител“ ще могат да излязат на терасите и да гледат спокойно откриващата церемония, заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Той коментира броженията по повод разпространеното съобщение с режимите за сигурност в близките етажните собствености така:

„Колегите са били максимално прецизни в описанието на листовките, за да не се допускат инциденти, затова са написали, че хората се задължават да на излизат на терасите и прозорците.  Листовките вече са премахнати.“

Специални мерки за входовете и изходите на града не се предвиждат, уточни директорът на полицията. В града ще има патрули с автомати, автомобили и пешеходни.

Живеещите в карето в центъра на Пловдив, в близост до кулата-сцена за откриващото събитие, ще могат да влизат и излизат с автомобилите си. На въпросните улици ще има патрули, които ще осигуряват тези процеси, допълни Илков.

Забраната за паркиране касае само ул. „Иван Вазов“ и трите малки улици в Синя зона зад Тримонциум, съобщи зам.-кметът по сигурност Златин Велев.

Той поясни, че забраната за спиране и паркиране в района ограден от булевардите „Хр. Ботев“, „Руски“, „Шести септември“ и „Източен“ ще важи само за външни лица и коли, които не домуват там и затруднят трафика или блокират улици.

Ограничителният режим влиза в сила в 12 часа в събота 12 януари и продължава поне до полунощ, когато се очаква да приключат проявите.

От обяд се забранява движението по улиците „Патриарх Евтимий“, „Граф Игнатиев“ и „Цанко Дюстабанов“. В „Капана“ след този час ще могат да влизат и излизат с коли само живеещите в квартала.

Седем автобусни линии продължават да обслужват района. Общината е осигурила 3 буферни зони за паркиране за автомобилите край Колодрума, от северната страна на Панаира и край стадион „Пловдив“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина