АктуалноВкусът на градаЗабавление

Къде хапват веганите и вегетарианците в Пловдив

С нарастващата популярност на здравословния начин на живот, в града ни се появиха немалко вегетариански и веган ресторанти, фреш барове и магазини за здравословни храни, а някои заведения добавиха веган меню към основното си. Това значително улеснява привържениците на подобен тип хранене и въпреки че изборът все още не е чак толкова богат, надяваме се тенденцията да се запази. Ето местата, където можете да опитате веган и вегетарианска кухня, препоръчани от електронният гид за Града под тепетата Lostinplovdiv.com.

Veggic

Едно от първите веган заведения в Пловдив и може би най-популярното. Смени няколко локации, за да се установи трайно в любимия Капан, където често в пиковите часове си има опашка от желаещи да опитат нещо вкусно и здравословно. Veggic предлага изключително разнообразие храни – всеки ден има нещо ново в обедното меню. Обстановката е приятна, а обслужването е на ниво. Кухнята използва подбрани качествени продукти – сезонни плодове и зеленчуци, различни видове боб и леща, нахут, соя, лимец, киноа, елда, ориз и други. Там може да опитате сурови или безглутенови специалитети, веган сирена, да комбинирате кафето си с ядково мляко или изкушаващ десерт. Всичко е топло, апетитно и се приготвя на момента пред вас.

Зеленият лимон

Друго любимо място на почитателите на веган и вегетарианската кухня. Зеленият лимон привлича посетители с уютен и модерен интериор и разнообразна и вкусна храна. Освен да се възползвате от обедното меню, там може да опитате енергизиращи плодови и зеленчукови смутита, фрешове и шотове, или да си закупите различни висококачествени продукти. Както и във Veggic, съветваме да сте бързи с избора за деня, защото всичко свършва страшно бързо.

Vitafix

Vitafix е по-скоро фреш бар, но има много веган опции. Посветени на идеята да предлагат здраве „по най-добрия начин”, те приготвят свежи, естествени и здравословни храни и напитки без изкуствени оцветители, аромати или добавки. Тук може да се насладите на свежи салати, различни варианти за бързи закуски, здравословни десерти.

Ресторант Одеон – Магията на шеф Хари

Понякога можеш да се натъкнеш на вегетариански изкушения и на по-неочаквани места. Ресторантът към хотел „Одеон” не е специализиран в безмесните специалитети, но присъства в списъка, защото има интересни опции за веге меню. Идеите за ястията най – често  са инспирирани от продуктите, характерни за сезона, защото акцентът е върху прясната и висококачествена храна.

Smokini – приключенският ресторант на Пловдив

Недалеч от квартала на творческите индустрии Капана и Старинен Пловдив, Smokini е перфектната локация, когато искаш да отдъхнеш, да се насладиш на вкусна и добре приготвена храна и да експериментираш с различни вкусове. Специално място е отделено на вегетарианските и веган предложения, защото изборът на хората да се хранят по този начин не е причина за компромис с вкуса. Многообразието от годишни сезони дарява плодове, зеленчуци, подправки и билки, които фантазията и познанията на персонала комбинират по безкрайни начини.

Ливански ресторант Mayriges

За откриването на своя ресторант собственикът се вдъхновява от страстта на майка си към готвенето и затова в кръстеното на нея заведения той с любов споделя традиционни арменски и ливански домашни рецепти. Също менюто не е изрично веган или вегетарианско, но ако заложите на традиционната мудардара или мусака Майригъс, уверяваме ви, че няма да сбъркате.

Мексикански ресторант Сомбреро

Оказва се, че интернационалната кухня предлага немалък избор от рецепти без месо. Може да избирате между две локации и поне 5 опции от вегетариански и веган ястия. Вегетарианският такос е класика, но не пропускайте да опитате и останалите предложения.

Пицария Domino’s

И накрая завършваме с нещо за любителите на италианската кухня. Покрай традиционните пости от известната верига предложиха на клиентите си избор от три пици. Може да се спрете на класическата маргарита, постна v.2 с разнообразни зеленчуци и Beyond пицата със специално веган месо.

Източник: Lostinplovdiv.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина