АктуалноГрадътНовини

Кушии на градската конференция на БСП

Социалистите бяха на косъм да осъмнат с нов председател

9 гласа не стигнаха Гергов да си хвърли оставката

Социалисти: Гергов получи 43 млн. лв от ГЕРБ

За пръв път в съвременната история на Пловдив млади и утвърдени членове на партията се обявиха открито против ръководството. На днешния празничен Тодоровден в самото начало на градската конференция на БСП бившият лидер Захари Георгиев направи предложение в дневния ред да бъдат вкарани две точки – освобождаване на досегашния председател Красимир Трифонов и избор на нов.

„Не защото ми е много приятно, а за да не занулим партията“, коментира Захари Георгиев. Той апелира да се запази добрият тон и да не се истеризират дебатите, за да може всички да ходят по улицата без да ги е срам. Истерията започна веднага след това. Първа скочи общинската съветничка Петя Манева, която заяви, че БСП никога не е била лидерска партия и, че партията не е председателят. Тя обвини Георгиев, че цели социалистите да загубят евроизборите.

В защита на досегашния градски шеф се обяви възрастен член на партията, който попита: „Кое ви е предложението, кой ви е харизматичната личност, дядо владика Николай ли ще дойде?“

Александър Константинов, бивш зам.-кмет на социалистите, обяви че е член от 45 години и, че това, което става днес е спасително мероприятие. „Не го ли направим сега, така тихично ще си загаснем като свещ.“
Дебатите стигнаха до високо ниво на кръвното налягане и повишаване на кръвната захар в десетки членове на партията, и истеризираха в изказване на областния лидер Георги Гергов. Той заплаши с оставка, ако тези точки бъдат гласувани и още заяви, че има папки с документи за заговорниците Захари Георгиев и Константин Арнаудов.

„Махнете ли Краси, тръгвам си и аз“, отсече Гергов.

След него думата взе „заговорникът“ Арнаудов и заяви, че не се срамува, че е един от тези, които искат промяната. „Да, в БСП има хора, които работят за разпадането на партията. И един от тях е тук. Хора, които работят в ГЕРБ и разбиват организацията отвътре.“

От залата се чуха гласове „Кой?“. Отговорът бе: „Той получи 43 млн. от ГЕРБ“.

Стигна се до прекратяване на дебатите и гласуване на предложението. Само 9 гласа не стигнаха, за да си хвърли Гергов оставката.

На конференцията присъстваха 136 делегата, което се равнява на над 77% от всички делегати. След скандала залата напуснаха голяма част от делегатите, пред смаяните погледи на деловия президиум.

Изглежда от днес Пловдив е в нова политическа обстановка. Областният лидер Георги Гергов е бил предупреден за това, което ще се случи, тъй като репортерът ни стана свидетел на разговор, в който член на партията от район Южен разказваше на другарите си как преди два дни самият Гергов се е обадил да го заплаши с папки и компромати, ако гласува това предложение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Срам и позор човек, като Гергов да не е изхвърлен от БСП. Най-накрая в Пловдив се събра смелост да се повдигне въпроса за този измамник. Браво на Георгиев и Арнаудов. Дано следващия път успеят да го изгонят.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина