Кулата светна

Актуално Градът Новини

30-метровата кула, върху която ще се случи церемонията по откриването на Пловдив- Европейска столица на културата 2019, вече е изградена и свети. Върху нея се работи нон-стоп. Металната конструкция бе завършена още вчера и бе започнато монтирането на множеството аудио-визуални и светлинни ефекти.

На 12 януари в 19 ч. Теодосий Спасов ще открие спектакъла „Ние сме всички цветове“. В него ще участват кукери, хористи, танцьори, гайдари, както и граждани на Пловдив. Шоуто ще завърши с ефектна заря и изпълнение на Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев.

Споделете ни във:

18 thoughts on “Кулата светна

  1. Вълнуващо е. Може би защото съм толкова далеч от родния ми град. И не мога да присъствам на събитията. Липсва ми Пловдив много!

  2. И като светна освети разкопките и ремонтите във всички посоки! Разкопания площад, затворения Гладстон, пустеещият от години Одеон, т.нар Археологически музей/така замислен и останал десетилетия дупка/, Голямата базилика/и тя на ниво дупка/…. и това са само примерите в непосредствена близост до кулата. Да продължавам ли нататък?!

  3. Ех, не разбрахте ли дълбокия замисъл: Това че е разкопан има своята символика за древен град като Пловдив. Бъдете по-ведри, моля! Несвършеното ще бъде свършено, ама друг път, нали ви казаха?!?

  4. Не зная кой е приемал решение за кулата, но по-голям кич за луди пари едва ли може да се измисли.

  5. Жалко за Пловдив. Не мисля че заслужава това в което искат да го превърнат всички трайно недоволни и вечно мрънкащи съграждани. Нямате угодия. Сигурен съм че и с близките си сте по същия начин. Жалко и за тях че трябва да ви търпят. Как не се нахейтихте? А вие нещо да сте дали на града освен злоба и омраза?

    1. Започни да изброяваш от какво си доволна, защото обратното , действително е лесно…. ВИДИМО Е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.