Красавица в Стария град посреща възродена 2019 година (СНИМКИ)

Актуално Забравеният град Новини

Запазени са всички елементи от автентичния вид на къщата

Една от красивите къщи на входа на Стария град посреща 2019 година в красив обновен вид. Реставрацията на сградата, строена в началото на XX век, е към своя край. Къщата в самото начало на Старинния Пловдив по улица „Съборна“ – точно срещу стълбите на катедралния храм „Успение Богородично“.

Внимателният подход на майсторите си личи – всички сецесионови орнаменти са запазени в перфектен вид. Проектантите са избрали нов цвят – доскоро тя бе в тъмно керемидено, но сега в доста по-светъл цвят. Предстои да бъдат поставени и осветителни тела, тъй като сградата ще бъде с художествено външно осветяване.

Запазен е видът и на други елементи – като например прозорците. Красивата врата също е запазена, макари нейната реставрация изглежда предстои. От отворения вход си личат красивите подови плочки, каквито има в най-хубавите къщи от първите години на XX век.

Споделете ни във:

1 thought on “Красавица в Стария град посреща възродена 2019 година (СНИМКИ)

  1. В Стария Град добре, но в периферията 80 % от старите арх. паметници изчезнаха или ги “ реставрираха“ с итонг и фибран, и малко латекс с пвц… срам и позор за града!
    Справка къщата на Цар Асен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.