АктуалноНовиниСъдТемида

Кондукторът, блудствал с дете, остава в ареста

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години

Определението не е окончателно

Районен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 73-годишния Мехмед Реза Мехмед.

Припомняме, че той е работил като кондуктор по линия в масовия градски транспорт на Пловдив и спрямо него е повдигнато обвинение за блудство, извършено на 2 май тази година, по отношение на 13-годишно момиче – престъпление по чл. 149 ал.1 от НК. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Обвиняемият има чисто съдебно минало, твърди неговият защитник. В залата стана ясно, че кондукторът е признал вината си и е заявил, че съжалява за действията си.

Съдът намери, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият М. М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Според съда съществува опасност при мярка, по-лека от задържане под стража, обвиняемият Мехмед да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския окръжен съд на 23.05.2019 г. от 15.30 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина