АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Кмет в автобуса (ГАЛЕРИЯ)

Здравко Димитров инспектира електронната система за таксуване по линия 25

Още 2 линии на градския транспорт минават на безкондукторен режим

Проверка на състоянието на електронната безкондукторна система за таксуване направиха днес кметът Здравко Димитров и заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов. Двамата, придружени от директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков, тестваха линия 25 от градската транспортна схема.

Инспекцията започна с информацията на таблата на спирките и автоматите за продажба на билети ТВМ в северната част на града. Кметът закупи целодневен билет от автомата срещу Панаира, а след минути се увери лично как се валидира пропуска в автобус по линията. Заместник-кметът Тодор Чонов се чекира с карта за пътуване по всички линия. Хора от екипа си закупиха еднократни билети от устройството в автобуса.

„Доволен съм от инспекцията, електронното безкондукторно таксуване е напълно приложимо в града. Получих уверение, че още следващата седмица обхвата му ще се разшири с още 2 линии на градския транспорт“, заяви след проверката кметът Димитров. Тодор Чонов допълни, че Община Пловдив ще направи всичко възможно да постигне устойчивост на системата и хората да ползват пълния ѝ капацитет, което предполага и по-сериозен контрол над превозвачите и пътуващите.

„Екипи на общинското предприятие са на разположение за своевременно отстраняване на възможни технически проблеми по системата“, обясни инж. Вълков. Той допълни, че двете линии, с които ще бъде разширен обхвата на електронната система за безкондукторно таксуване, са с номера 7 и 113.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Абе, какво е това, бе. Цялата община воглаве с кмето се юрнала да инспектира системата за билети и карти. Бил съм в десетки градове по света и никога никъде не съм имал проблем с градския транспорт. Четеш указанията като си на ново място и ги изпълняваш. Дали системата е електронна или смесена важното е да четеш и да изпълняваш. Нямаш карта или билет качваш се през предна врата и купуваш от шофера, и за това плащаш по скъпо отколкото от автомата. Возиш се гратис, ама ако те хванат повече не се возиш. Понякога минава един в автобуса с четец и те моли да покажеш карта или билет и толкоз. Няма кмет с натегачи около него, няма дръжки, няма светкавици.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина