АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Кметът: Измененията на Общия устройствен план няма да влязат в общински съвет тази година

Нямаме никакви решения относно измененията в ОУП. Нито пък ще влиза на сесия в този мандат, отговори на Съюз за Пловдив Тотев и заяви, че общината не разполага с представения от партията документ

Зелената система на Пловдив в новия Общ устройствен план в номинален брой декари ще бъде повече от стария. Аз го гарантирам още сега, каза градоначалникът

Голяма част от нещата, представени вчера пред медиите, не са верни чисто фактологически. А за някои от нещата моите експерти казаха, че са откровени лъжи

Иво Дернев

Измененията на Общия устройствен план няма да влязат в общински съвет тази година. Това каза пред Под тепето в отговор на вчерашната пресконференция на Съюз за Пловдив относно третирането на зелената система в изработването на стратегическия градски документ кметът Иван Тотев. Вчера от Съюз за Пловдив заявиха, че в представения от тях пред медиите есхизен проект на изменението на ОУП се преотреждат 2265 декара зелени площи в Община Пловдив за застрояване, което са 34 процента от „белите дробове” на града. Кандидатът за кмет Дани Каназирева заяви, че общината бърза новия ОУП да бъде приет до края на този мандат.

„ Ние до декември включително събираме предложение. Тепърва ще има обществени обсъждания. Нямаме никакви решения относно измененията в ОУП. Нито пък ще влиза на сесия в този мандат. ОУП може да влезе да се гледа в местния парламент може би най- рано януари. На този етап всеки може да коментира и да дава предложения, но не и да обяснява за нещата, че са факти, защото това не е така”, заяви градоначалникът. Той допълни, че няма информация откъде Съюз за Пловдив са се сдобили с показания вчера пред журналисти есхизен проект, тъй като администрацията не разполагаме с него. „ В нашите документи такова предложение няма. Липсва в община Пловдив и съответно не съществува в правния мир”, допълни Тотев.

„ В момента върви оперативна работа, което значи, че хората, които работят по ОУП ни дават някакви предложения, ние правим корекции и ги връщаме. В момента сме в етапа на уточнение на всеки един от имотите. Голяма част от нещата, представени вчера пред медиите, не са верни чисто фактологически. А за някои от нещата моите експерти казаха, че са откровени лъжи. Нямаме никъде завършен проект”, каза още кметът.

По думите му не трябва да се счита, че където има предназначение Спорт е атракции ще има застрояване. „ Тъй като Спорт и атракции само по себе иска озеленяване. А и ние не увеличаваме зони за Спорт и атракции. Единственото, за което можем да кажем, че е така, това е територията за Втори гребен канал. Зад Братската могила искаме да имаме възможност и да оставим територия за едно бъдещо разрастване на зоологическата градина в посока юг, което премоства улицата и отива от другата страна. Там също територията е Спорт и атракции. Но другите големи територии, посочени вчера, че ще бъдат преотредени за Спорт и атракции, изобщо не отговарят на истината. Напротив. Стремим се да увеличим територията за озеленяване. Зелената система на Пловдив в новия Общ устройствен план в номинален брой декари ще бъде повече от стария. Аз го гарантирам още сега. Като число ще бъде повече. Дали ще е достатъчно, е друга тема”, каза на финал по темата кметът.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. A man from Michigan went from “perfectly healthy to brain dead” in nine days after contracting a MOSQUITO-borne disease, according to a local report. (КОМАРИ!)
    Gregg McChesney, 64, died last month after a “nine-day illness,” according to his obituary. McChesney, of Kalamazoo County, reportedly died from Eastern equine encephalitis (EEE). The disease is sometimes called Triple E, or sleeping sickness.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина