АктуалноГласовеМнения

Кметът: Делата за имотите пред кино Космос не спират отчуждаването

Площадното пространство пред сградата е прието за обект с първостепенно значение, а исковете за такива обекти се гледат само на една инстанция, заяви Тотев

Иво Дернев

Делата за имотите пред кино Космос не спират отчуждаването, тъй като решението за старт процедурата няма как да бъде обжалвано, заяви днес Иван Тотев по повод насрочените за ВАС съдебни заседания по жалби на наследниците Дякови. Кметът подчерта, че с решение на местния парламент площадното пространство пред сградата е приета за обект с първостепенно значение, а исковете за такива обекти се гледат само на една инстанция. Там общината е спечелила, което означава, че решението на съда е окончателно. Наследниците обжалват решението за промяна на регулацията, с което не могат да спрат отчуждаването. Могат да обжалват независимата оценка от 150 хиляди лева, допълни по казуса Тотев.

Решението за отчуждаването на имотите на кино Космос не може да бъде обжалвано, то е окончателно, обяви кметът Иван Тотев. Той отговори на изявленията на наследниците на площадното пространство пред киното, че казусът не е решен и през декември предстои дело във Върховния административен съд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина