Капана се преобразява в Коледно градче (СНИМКИ)

Актуално Вкусът на града Градът Новини

Кварталът на творческите индустрии очаква хилядите хора, идващи да споделят своя празник

Пенчо Славейков ви очаква на пейка в Капана

Соня Попова

Едно от най-красивите предпразнични чудеса е преобразяването на квартал Капана в уникално коледно градче, сияещо от празнични светлини и пълно. То отваря врати в петъчния 21 декември.

Пет огромни елхи, зелени и светлинни гирлянди, са само част от стилната празнична декорация по малките павирани улички.

На площада, известен като Широкото, тази сутрин на пейка се настани Пенчо Славейков. Поетът е изпънал гръб, кръстосал крак върху крак и наблюдава минувачите. Ако някой го забележи, то непременно иска да се снима с него и Пенчо го прегръща.

Ето какво още би ви примамило към Капана в празничните дни до 25 декември.

Щандовете с коледни лакомства и напитки очакват своите посетители.

Празнична сцена

Тази година организаторите са се постарали особено много и сцената на Коледа в Капана (разположена на Ядрото) ще предложи не само дневна празнична програма, но и вечерни концерти на любими банди.

Дневната програма ще продължи от 22 до 24 декември и ще ни срещне със слънчевите деца и младежи на Пловдив, които ще ни покажат колко са слушали музика тази година. Най-малките участници в програмата още не са проходили и ще танцуват на сцената с помощта на своите майки. А най-големите танцуват като богове и ще споделят уменията си в страхотен суинг уъркшоп на 24.

Всяка вечер, с изключение на коледната, ни очакват по два концерта – един от 19:00 и втори от 20:00 ч. Дневната програма на Празничната ни сцена (Ядрото, ул. Загреб) е тооооолкова богата, че трябва да кликнеш върху афиша, за да я видиш цялата! Очакват те джуджета, вълшебства, песни, танци и настроение, което да те топли чак до края на зимата.

В петък (21.12.) започваме с Le’Push и продължаваме партито с легендата DJ Skill. В събота ще се заредим с настроение с Jimmy’s Band и Blues Traffic, в неделя се изстрелваме в космоса с Керана и Космонавтите, последвани от коледния сет на DJ Todd, а във вторник ще закрием подобаващо с Ейми Уайнхаус трибют и за финал: музикалната находка Compact Voices.

Голям Коледен базар

Ще можем да изберем перфектния ръчно изработен подарък от щандовете на авторския базар, в който над 100 съвременни занаятчии ще изложат приказните си произведения и ще ни залеят с истинска феерия от форми, цветове и въображение.

Празнични изкушения

Естествено, няма да е Коледа без греяно вино, аромати на канела и чай и домашно приготвени сладкиши. От всичко това ще има в изобилие на Коледа в Капана, а какви още вкусни изненади крият уютните павилиони – ще опитаме на място.

Радост за децата

Най-малките гости на Коледа в Капана ще могат да се срещнат с Дядо Коледа и Снежанка, които са приготвили на тях и родителите им стотици подаръци от спонсорите на събитието. Добрият старец и неговата спътница ще са в Капана от 23 до 25 декември, на улица Златарска 22. Освен подаръци, малчуганите ще се радват и на много уъркшопи и изненади, които ги очакват по заплетените улички на Капана.

Тази година базарът е кноцентриран на две-три улички.

Вижте подробности за програмата на официалната страница на събитието във Facebook. 

Организаторите и участниците са подготвили и подаръци.

Време е за изненади под елхата. Дядо Коледа вече пътува към Капана и ще раздава подаръци и от работилницата на TELUS International Bulgaria. Вземи своя подарък на 23, 24 и 25 декември.

Коледа е празник на светлата топлота. Онази, която вкусваме и отпиваме, и по-важното – онази, която си даваме един на друг. Затова всеки декември посвещаваме много усилия и любов на това да създадем място, където светлата топлота никога не свършва. Само сменя притежателите си. Ще я откриете в очите на хилядите хора тук, дошли да споделят своя празник.

За всички, които не могат да дойдат, очаквайте неделната фоторазходка на Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

1 thought on “Капана се преобразява в Коледно градче (СНИМКИ)

  1. Носете си и кинти, шото всичко в Капана е по 3/5/8 леа…да се смята по- набързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.