АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

Как багерите променят градския пейзаж (ГАЛЕРИЯ)

Красивата къща на улица „Май” бе пометена от строителните машини

Иво Дернев

Красивата къща на улица „Май”, за чието унищожаване Под тепето писа вече няколко пъти, окончателно отиде в историята. Багери пометоха 113-годишната сграда в последните няколко дни и завинаги промениха градския пейзаж в тази част от супер центъра на Пловдив.

Все още „живата“ стара къща, снимана преди няколко дни

На мястото на елегантната разчупена постройка ще се появи поредната нова сграда, която по никакъв начин не се вписва в този стар квартал. Това може да се случи по цялата улица „Май”, тъй като там няма регистрирани паметници на културата.

Припомняме, че събарянето на къщата на Димо Араджиев започна преди десетина дни, малко след смъртта на съпругата му, която до последно живееше във фамилния имот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. къде на юг, отивай ти да живееш на къра до затвора а клошарите в клошарските къщи ня це центъра. искам небостъргач на това място не някви порутени малки кооперации

  2. Истината е, както обикновено, някъде по средата. Старите сгради са истерическото и архитектурно наследство и мястото им би трябвало да е гарантирано, както е във всички европейски градове. А гръдат естествено трябва да се развива, но за това си има чудесни места на юг, към Родопите…

  3. Видно е, на ‘ новите пловдивчани’ , не са им нужни подобни арх. шедьоври, те си живетя в умствена теснота и ги радват новите мутробетони.

    1. Не може всяка сграда да е паметник на културата. Ако се запази всяка сграда и не се позволява нищо ново да се строй градът ще се превърне в един музей, а не жив развиващ се град. Мутробетенът е бъдещето, не изгнили и опасни коптори от преди 100 години.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина