АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Йордан Иванов пита новия кмет за транспортния проект

Общинският съветник депозира официално първото питане до Здравко Димитров

Вече е депозирано първото официално питане на общински съветник до новия кмет Здравко Димитров. Йордан Иванов от Демократична България се обръща към градоначалника в търсене на отговори на въпросите кой е приел работата за свършена по договора за транспортния проект и какво счита да прави кмета по отношение на функционирането му.

„ Правя го незабавно докато още текат празненства, клетви, церемонии и назначения, защото искам да дам смисъл именно на онзи процес по оста „дадено обещание – подкрепа чрез гласуване – свършена работа“. Дадохме дума на пловдивчани и я спазваме”, подчертава Иванов.
Той припомня, че като председател на ДСБ полага от години последователно политически усилия за разкриване на документите около транспортния проект.

„ Водихме и водим дела. Постигаме частични успехи. Разкрихме окончателния доклад на фирмата изпълнител. Ангажирахме с тази тема всички политически партии в града, което е добрата новина. В т.ч. действащият кмет на Пловдив в хода на кампанията даде обещание пред пловдивчани за прозрачност на документите. Пловдивчани имат право да знаят как с техните пари е платена работа, която не е свършена. Имат право и да знаят кой е подписал документите, защото именно там стои въпросът с отговорността. Да, пловдивчани имаме право да знаем, а кметът е задължен да отговори, защото е обещал на пловдивчани прозрачност, ново управление на Пловдив и разкриване на документите. И защото е запитан официално от общински съветник. Да, зная, че кметът може и да мълчи и да не даде отговор като наруши правилника за работа на ОбС, но това означава, че още на старта имаме повторение на „модела на управление Иван Тотев“. Г-н Димитров, нека заедно разкрием документите за транспортния проект и предприемем стъпки към ангажиране на отговорност на фирмата изпълнител, за да може системата да заработи”, обръща се Йордан Иванов към градоначалника.

Той очаква отговорът на Здравко Димитров още на първата редовна сесия на местния парламент и заявява, че ако документите не бъдат разкрити, Демократична България ще се опита да ги осветли в съда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина