Йордан Иванов: Ако бях избирател на Съюз за Пловдив, щях днес да съм безкрайно огорчен

Актуално Власт Градът Новини Под ножа Политика

Как си „антисистемен” и се вливаш в една от най-системните партии в България- ГЕРБ, пита градският лидер на ДСБ и общински съветник в новия местен парламент

„ Как си „антисистемен“ и се вливаш в една от най-системните партии в България – ГЕРБ, като забравяш за партийните назначения, корупцията, обвиненията в партизанщина и некадърност? Как забравяш това? Как го забравяш като са гласували живи хора за теб на база тези послания?”, пита с публикация в личния си профил във фейсбук местният лидер на ДСБ Йордан Иванов и общински съветник в новия местен парламент. Той излезе с позиция относно назначаването на Дани Каназирева за областен управител на област Пловдив по предложение на премиера Бойко Борисов малко след изказването й по бТВ тази сутрин. В него тя каза, че ДСБ във формат Реформаторски блок са издигнали Здравко Димитров за кандидат за кмет на миналите местни избори и два мандата са имали председател на Общинския съвет.

Ето и цялата позиция на Йордан Иванов без редакторска намеса:

Оставете личните нападки към Дани Каназирева – винаги в разговори с приятели, опоненти и познати съм кавал, че съм омерзен от личните гнусни нападки във връзка със смяната на името ѝ – това е право на всеки едни човек и никой не следва да бъде винен. Гнусните подхвърляния и сравнения с името на кмета ме омерзяват.

Оставете нападките ѝ от тази сутрин по БТВ по наш адрес, че сме участвали в управлението на Пловдив 8 години – г-жа Каназирева знае прекрасно, че аз съм човекът, който защитаваше пред ръководството на ДСБ Пловдив свалянето на Спас Гърневски като неизбежно, заради безропотната подкрепа към ГЕРБ и забравянето на политиките, които сме обещали. И така и стана – успяхме.
Г-жа Каназирева знае прекрасно, че по мое време ръководството на р-н Централен свали политическо доверие от наш общински съветник, заради безропотна подкрепа към Иван Тотев и забравяне на обещания към избирателите.
Демократична България винаги е била безкомпромисна по отношение на забравянето на обещанията към избирателите и безропотната подкрепа към ГЕРБ.

Оставете всичко това. Най-важното днес е предателството към избирателите, защото това е политическият разговор. Ето кое е важното днес:

 1. Как осемгодишна риторика на „борба срещу статуквото“ намира своя пристан в лично назначение на премиера на страната, като неговите уши и очи в Пловдив? Как ще бори статуквото като подчинена на новите комунисти? Този въпрос се нуждае от отговор повече от всякога.
 2. Как си „антисистемен“ и се вливаш в една от най-системните партии в България – ГЕРБ, като забравяш за партийните назначения, корупцията, обвиненията в партизанщина и некадърност? Как забравяш това? Как го забравяш като са гласували живи хора за теб на база тези послания?
 3. Винаги ми е било удоволствие да разговарям с г-жа Каназирева на тема децентрализация, защото там имаме сходни убеждения, почти застъпващи се. Как ставаш служител на премиера, който ходи и раздава еднолично през прозореца на джипа си пари в цяла България, като си твърдял, че той не трябва да има тези правомощия. Това е в пълен противовес с принципите на децентрализацията. Нещо повече – как сега ще се противопоставиш на този авторитарен модел на публични финанси, при условие че шефът ти е човека, който непрестанно спекулира, че „той дава“, и който е готов да се раздели с всеки човек от екипа си, в т.ч. и с областния управител на Пловдив, само при мисълта за децентрализация?
 4. И не на последно място – Г-жа Каназирева, за да обоснове съюза си в ГЕРБ, така е скочила да брани Здравко Димитров – Зико като носител на промяната в Пловдив, че може да сбърка много лошо. Не виждам причини за това доверие в аванс. Да, г-н Димитров заслужава да бъде наблюдаван в рамките на 100 дни какви политики ще проведе, но от сега да бъде хвален като носителят на промяната в града ни е напълно несериозно, защото номенклатурата на тоя етап в ГЕРБ е същата, партийните началници са същите, а обещания за смели реформи дори няма. И нещо повече – Иван Тотев беше кмет с огромни дефицити, но не може неговото махане от поста да служи за оправдание за назначението на г-жа Каназирева в областна управа.

Да, за това предателство на обещания и ценности говорим.
Да, ако бях избирател на Съюз за Пловдив, щях днес да съм безкрайно огорчен.
И да – който се е заиграл с премиера е бил ударен политически с парен чук по главата.

 

Споделете ни във:

10 thoughts on “Йордан Иванов: Ако бях избирател на Съюз за Пловдив, щях днес да съм безкрайно огорчен

  1. Правилно Каназирева предаде своите избиратели,тя искаше само едно да се докопа до властта.Сега ще устрои няколко свои любимци със сладки службица и толкова.Значи правилно навремето са я натирени от ГЕРБ

 1. КОЙ СИ ТИ Г-Н ИВАНОВ ДО ВЧЕРА ВИ НЯМАШЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРТЕЛЕЖКА ,А СЕГА КРИТИКУВАТЕ КАНАЗИРЕВА КАКВО ВИ БЪРКА ЧЕ ТЯ Е НАЗНАЧЕНА ОТ ГЕРБ. НАЛИ СТЕ В ОПОЗИЦИЯ.МОЖЕ БИ КОГАТО НИЕ СЕ БОРЕХМЕ ЗА СИНЯТА ИДЕЯ ВИЕ НЕ СТЕ БИЛИ РОДЕНИ МОЖЕ БИ ВАШИЯТ ГОВОРИТЕЛ ГЪРНЕВСКИ НЕ ВИ ПРЕДАДЕ И ОТИДЕ ПРИ ГЕРБ. ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА ПАРТИЯТА И ДА МЪЛЧИ.

   1. Синята идея е прегърната от ГЕРБ и всички останали, които се борят за властта. Синята идея се оказа личното облагодетелстване. Друго няма в нея. Много хора още я приемат за най-голямото постижение на демокрацията.

 2. Да те “сините” много отворени. Христо Иванов министър в на Борисов мандата, ДСБ в реформаторски блок начело с Здравко Димитров. На приказки много отворени, а да не би да ви е яд?

 3. Да, важно е да си вярва Здравка. Бойко създаде Мая Манолова. Е, сега с опит показа и Здравка на България. Еднакви – амбициозни до полуда, плюещи, нагли, алчни, безскрупулни. ЖАЛКИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.