АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Искат безплатен престой в Стария град до 30 минути

От АМТИИ поискаха да се преместят историческите артефакти, които са на паркинга, за да се отвори допълнително място за автомобили

Безплатен престой в Стария град за 30 минути поискаха родители, които карат децата си в ЦДГ „Майчина грижа“. Предложението дойде на работна среща със зам.-кмета Тодор Чонов относно режимът за достъп до архитектурния резерват и в частност бариерата на ул. „Съборна”.

„Изключително ни е трудно да се придвижваме пеша с малки деца до детската градина в Стария град, особено през зимния период. Намирането на парко места в района също е изключително затруднено и ние попадаме в неприятна ситуация, за да оставим децата си. Подобно е положението с достъпа до Арменското училище“, изказа недоволството си Мария Колева.

Общинският съветник  Румяна Толова предложи да се даде възможност на родителите да имат достъп, за време, достатъчно, за да оставят детето си. „Необходимо е да се въведе система, която позволява безплатен престой в Стария град до 30 мин. За следващ започнат час, цената да се увеличава. “, коментира тя.

От АМТИИ подкрепиха родителите, а също поискаха и увеличаване на броя на пропуските, тъй като в момента са отредени едва 10 за преподаватели.

„Да се преместят историческите артефакти, които са на паркинга. По този начин ще се освободи още пространство, а и ще се намери по-добро място да се изложат археологичните ценности “, бе предложението помощник ректора Константин Мечев.

Транспортният зам.-кмет Тодор Чонов сподели, че е запознат с проблема и че ще съдейства и на двете учебни заведения.

„Достъпът до Стария град е проблем от години. Обмисляли сме много варианти, но не можем да изберем един, който да удовлетворява всички. Затова искаме да се срещнем с всяка засегната страна, да чуем предложенията и да измислим добро решение“, каза зам.-кметът Чонов.

Въпросът остава отворен, като ще се проведе среща и с директора на ЦДГ „Майчина грижа“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Столетия Трихълмието е било ЖИВО, ПЪЛНОКРЪВНО, ПЪЛНОЦЕННО Селище
    Град, с главна буква.
    Достойни стари кибар семейства бяха ИЗСЕЛЕНИ от Диктатурата на Пролетариата за да им завземе имотите („обобществи“ кис-кис, сега тихомълком Мутрите ги приватизират обратно под масата!)
    ОБИТАТЕЛИ ВСЕ ОЩЕ ИМА ЖИВУЩИ НА ТЕПЕТАТА И НЯМА ЗАКОННИ ОСНОВАНИЯ ДА БЪДАТ ДИСКРИМИНИРАНИ.
    НЕ Е МЪРТВА „МУМИЯ“.

  2. Пловдивчанина е прав. Селяни това е нарицателното обръщение към вас. Зарежете си колите, повървете малко пеша. Най-вече в Старият ни град. Жени и мъже , които сте дошли да живеете в гр. Пловдив още веднъж станете на 50% пешеходци за да станат и на 50% по малки коремите и задниците ви. А може и сивото ви вещество да се повиши. Същото се отнася и за преподавателите в Музикалната академия. Работите на едно от най-хубавите места в града. Не ви ли стига това?

  3. Стария град не е за училища и детски градини.Пловдив се е навъдил със селяндури,които искат с каруците да паркират на мегдана.Всички училища и дг трябва да се преместят на друго място а стария град да е пешеходна зона.Може да се направят паркинги на 2,3 етажа на входовете на сг. Съсипахте Пловдив селяндури с мръсните си обувки.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина