Има вариант парка в Кършияка да остане и Общината да не плати нито лев

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Освен за смяна на статута на терена над 1000-та протестиращи настояват за сурови санкции срещу незаконната сеч на дърветата

Иво Дернев

Общинският съветник на Пловдив се съгласиха да изслушат десетките жители на  квартал Кършияка, които дойдоха на днешната сесия, за да поставят проблема с изчезването на единствения парк в района, където живеят. Предложението да им бъде дадена дума дойде от Слави Георгиев от ПФ.

„Предлагам в оперативен порядък да се чуем, да се съгласим с исканията на хората и без са политизираме случая да запазим парка, като не дадем нито една стотинка за този имот на собственика му,“ каза Георгиев и призова: „Нека това бъде знак и символ, че частни инвеститори с връзки с администрацията не могат да правят каквото си искат! Това да е урок, че хората  и администрацията са над всичко.“

След това изказване съветниците гласуваха да бъде дадена думата на председателя на Инициативния комитет на кършияклии, които се борят за парка – Асен Костов.

Младият пловдивчанин кратко обяви исканията на протестиращите над 1000 души, вече по подписка. Те искат парцела да бъде вкаран в новия ОУП като зелена площ за широко обществено ползване. Веднага да се промени настоящото му предназначени от  комплексно застрояване в зеленина и да бъде отчужден.

Настояваме още Общинския инспекторат и всички контролни институции да приложат законовите сурови санкции за незаконната сеч в зелената площ, заяви Асен Костов от трибуната на местния парламент.

След изслушването протестиращите се срещнаха с кмета Иван Тотев в кулоарите на Общински съвет.

Очаквайте подробности

Споделете ни във:

1 thought on “Има вариант парка в Кършияка да остане и Общината да не плати нито лев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.