АктуалноБългарияИзпод тепетоМненияНовиниФоторепортаж

Изпълнението на новите лампи на Централен като е-системата на градски транспорт

Испанските лампи на площада са дежавю (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Или ние не разбираме от технологиите на иберийците

Таня Грозданова, Иво Дернев

Бойко Борисов инспектира реконструкцията на площад Централен преди седмица и остана доволен, но тогава не бе монтирано новото осветление. Интересно дали ще му хареса?

На нас и на множество пловдивчани им се видя подозрително още, когато преди два-три дни от общината се похвалиха, че са пристигнали осветителните стълбове и тела от Испания. Нещо за града от Испания се превърна в „мръсна дума“ след „изпълнението“ на проекта за електронно таксуване в масовия градски транспорт на Пловдив.

Ето и първите монтирани осветителни тела:

Както е видно, две от тях са почти вградени във фасадата на Пощата и стария чинар пред Партийния дом.

Това поражда редица въпроси:

Има ли в проекта за реконструкция определени места за стълбовете?

Или майсторите са ги пльоснали както им дойде?

Да не би проектантите, по подобие на казуса с детска ясла „Детски смях“, да са забравили за съществуването на Пощата и дървото?

Нарочно ли изпълнението на новите лампи на Централен като е-системата на градски транспорт ?

Испанското светло за Пловдив дежавю ли е, или просто филибелии нищо не вдяваме от  технологиите на иберийците?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Чудесни лампи за булевард. Те ще осветяват таланта на Пройкова. Археологията е представена в дупката и нищо не се вижда. А лампите ще осветяват полето край нищото.

  2. Нещо много малко са мрънкачите този път?! Или това са само тези, дето разбират от лампи и осветление?! А запрете се! Площадът още не е довършен.

  3. Че лампите са за улично осветление се вижда съвсем ясно.
    А за вградените стълбове питайте инж. Йордан Калев, който освен че е главен инженер на общината, по една такава малка случайност е и проектант на въпросния площад… А иначе няма конфликт на интереси …
    Даже го направиха и зам. кмет 🙂 В което няма лошо, може би е много и достатъчно (не) кадърен по отношение на усвояването … Лошото е, че след тази всички недомислия и простотии ще трябват купища пари за да придобие площада приличен вид, а парите отново са на пловдивчани.

  4. А каква е цената на тези лампи? Не виждам нищо особено в тях, че да не могат да се изработят и у нас. Или вече не можем да направим няколко заварки и да монтираме кабели в тръба?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина