АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниФотогалерия

Звездно нашествие за предпремиерата на „Завръщане” (ГАЛЕРИЯ)

Пловдивската публика аплодира десет минути екипа на продукцията, заснета изцяло в Пловдив

Лентата не претендира за високо кино, но пък има потенциал да надмине очакванията на киноманите

Иво Дернев

Снимки: Христофор Балабанов

Звездите от новия български филм „Завръщане”, заснет изцяло в Пловдив, присъстваха на гала предпремиерата на лентата снощи, в Европейската столица на културата. Тя се случи в Мол Марково тепе, три дни преди официалното тръгване на продукцията в родните кина.

„Не си тръгвайте преди финала, защото ще ви видим. За всеки случай ще заключим вратите на салона”, обърна се с усмивка един от продуцентите Башар Рахал  към публиката в зала 2 на кино комплекса. Вратите не бяха заключени, разбира се, а и нямаше нужда, тъй като нито един от зрителите не отиде дори до тоалетната в рамките на тези близо час и половина.

От втория ред себе си на големия екран гледаха актьорите Башар Рахал, Ники Илиев, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Искра Донова и Райна Караянева. След финалните надписи, които вървяха паралелно с кадрите от концерта на Орлин Павлов и приятели в Гребния канал, препълненият салон аплодира десет минути излезлите пред тях артисти.

И преди, и след прожекцията звездите се срещнаха с публиката и се снимаха с всеки един, който прояви желание за увековечаване на момента. После екипът на „Завръщане” и фондация Пловдив 2019, която е основен партньор в продукцията, поканиха всички на афтър парти в Склад. Там Под тепето дочу, че Ники Илиев, Башар Рахал и компания обмислят продължение на историята, в което Европейската столица на културата отново ще е основен естествен декор на снимките.

Днес те ще посрещнат над 1500 гости, партньори, почитатели и приятели на българското кино на специална гала премиера в София. Следват срещи с публиката и премиери във Варна на 17 октомври във Фестивалния комплекс и в Бургас на 18 октомври, когато филмът ще тръгне и във всички киносалони в страната. На 19 и 20 октомври публиката в Лондон ще може лично да се срещне с целия актьорски състав на две специални прожекции в кино Дженесис. Планирани са посещения още в Стара Загора, Благоевград, Велико Търново и Русе в следпремиерната седмица от 21 октомври.

Всъщност, реакцията на публиката снощи бе напълно искрена. Зрителите останаха доволни от това, което видяха. А то бе една добре заснета ненатоварваща история с интересни обрати, с приятни лафове и пловдивско усещане. Филмът няма претенции за високо кино, но пък е с потенциал да надмине очакванията на киноманите. Зрителите ще видят местата, които посещават ежедневно и обичат. Могат да видят и самите себе си в масовите сцени на Гребната, в Стария град, Главната, „Отец Паисий”, тепетата. Най-приятното е това, че „Завръщане” е като красив видео календар, посветен на Пловдив. Градът е представен такъв, какъвто е- красив, жив, пъстър, с много живот, много дух и голям потенциал. Нещо, което ние много често не виждаме в ежедневието си. Но в кино салона, на големия екран, Пловдив е нашия град- разкошната Европейска столица на културата.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина