АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Защитниците на парка в Кършияка призоваха Общината да смени юриста по делото

От Инициативния комитет напомниха на кмета Здравко Димитров, че преди месеци е обещал работна група по казуса, а такава още няма

Представители на Инициативния комитет „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“ и днес протестираха пред сградата на Общински съвет – Пловдив.

Хората посрещаха прииждащите на сесия съветници с плакат на входа „Искаме парка за децата си!“

После влязоха, за да присъстват на заседанието. Съветниците гласуваха да бъдат изслушани, след което на трибуната излязоха двама души.

От името на всички говори Асен Костов-председател на ИК „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“.

Той призова управляващите да сменят юриста по делото, което води собственика на терена в Администравния съд, срещу мълчаливия отказ на район Северен“.

„Ние сме тук да ви кажем, че юристът ви води делото така, че да бъде загубено. Въпреки, че вие гласувахте ПУП-а да е със статут на зелена площ, той оспорва размера на възнаграждението на вещото лице, вместо да обяви и подчерта е, че ПУП-а е променен. Вместо това той попита дали там има трайна дървесина на терена“, разказа Костов.

Молим ви, да изпратите поне двама юристи да защитават тази кауза, нашите юристи също са готови да се включат, апелираха защитниците на парка.

Костов посвети специално обръщение на кмета Здравко Димитров, който седеше зад гърба му на председателската катедра. Той му напомни изрично, че преди няколко месеца е обещал да съдействие и да работят по този казус заедно.

„Г-н Димитров,обащахте да създадете работна група – между нас и вас- изчакахме Ви няколко месеца, още няма такава група- нека да я създадем!“  

Няма нужда да ви припомняме вашите предизборни обещания за защита на зелени площи, обърна се Асен Костов към всички съветници в залата.

Накрая той завърши с факта, че в дневния ред на заседанието има обявени за продажба две междублокови зелени пространства на бул. България“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина