АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Затварят за движение Централна градска част за откриващия уикенд на ЕСК

Карето между булевардите „Източен”, „Христо Ботев”, „Руски” и „Шести септември” ще бъде със специален режим на 11,12 и 13 януари

Зам.-кметът Златин Велев към пловдивчани: Не паркирайте в центъра през тези три дни, движете се пеш

Осигурени са няколко буферни паркинга за гостите на града

Иво Дернев

Цялата Централна градска част в карето между булевардите „Източен”, „Христо Ботев”, „Руски” и „Шести септември” ще бъде затворена за движение и ще е с ограничени места за паркиране в рамките на откриващия уикенд на Пловдив- Европейска столица на културата. Специалният режим влиза в сила още на 11 януари и ще продължи до вечерта на 13 януари.

„Автобусите от седем линии от градски транспорт ще се движат с делнично разписание- 1,4,6,9,10,12,21. Те ще обслужват гражданите. А гостите на града ще имат възможност да паркират на предвидените буферни паркинги. От северна страна ще може да се спира безплатно на бул. „Марица- север” по продължението на панаира и на паркинга на бариерата на изложението на бул. „Цар Борис III Обединител”. В самия панаир ще работи и платен денонощен охраняем паркинг. Другият буферен паркинг, който ще може да се ползва безплатно, е този на Колодрума. Ако капацитетът му се окаже недостатъчен, ще е позволено паркирането в цялата зона там.  Позволено ще е паркирането и в зоната на стадион „Пловдив”. Цялото вътрешно каре ще остане отворено само за движение на специализирани автомобили”, обяви зам.-кметът по транспорта Златин Велев.

Той посъветва гражданите да не търсят място за паркиране в трите дни в цялото затворено каре от Централна градска част. Всички пет паяка на общината ще дежурят денонощно и ще премахват неправилно спрените коли. „Движете се пеш”, препоръча Велев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина