АктуалноГрадътНовини

Започна реконструкция на една от най-красивите пловдивски улици (ВИДЕО)

„Христо Г. Данов“ ще заприлича на  „Отец Паисий“ (СНИМКИ)

Кметът обещал на търговците да приключи ремонта до Великден

Таня Грозданова

В началото на седмицата стартира реконструкцията на една от най-красивите улици в сърцето на Пловдив. Работници и машини на фирма „Драгиев и Ко.“ Ремонтират улица „Христо Г. Данов“ в участъка от ул. „Антим I“ и ул. „Свети Климент“.

Работи се по левия тротоар в посока Енергото. Предстои тротоарите да бъдат разширени с близо 60-70 сантиметра, по подобие на тези на ул. „Отец Паисий“. В следствие на разширяването им, улицата ще се стесни.

За това ще бъдат намалени местата за паркиране там. Вместо досегашното косо, ще се паркира успоредно на тротоара. Това определено ще е проблем, тъй като на тази улица има доста платени места от фирми и институции, а отделно десетки жители са си платили пропуски за паркиране в Синя зона.

Предвижда се строително-ремонтните дейности да се осъществят на няколко етапа със съответно спиране на движението в работните участъци. Очаква се благоустройството да приключи до края на април.

На по-следващ етап ремонтът ще продължи до ул. „Бетовен“.

Търговците от улицата се притесняват да не изскочи археология и да се забави изпълнението. Те получили уверение лично от кмета Тотев, че строителните дейности ще приключат преди Великденските празници.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина