Започват реконструкцията на ул. „Христо Г. Данов“

Актуално Градът Изпод тепето

Реконструкцията на една от най-красивите пловдивски улици „Христо Г. Данов“ започва в началото на другата седмица. Тротоарите ще бъдат разширени, ще бъде подменена настилката и осветлението, а паркоместата ще бъдат свити максимално.

От 11 февруари (понеделник) улицата се затваря за движение в отсечката между ул. „Антим I“ и ул. „Свети Климент“, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Причината е започващата реконструкция на улицата от площад „Римски стадион“ до ул. „Бетовен“.

Предвижда се строително-ремонтните дейности да се осъществят на няколко етапа със съответно спиране на движението в работните участъци. Очаква се благоустройството да приключи до края на април.

Като обходен маршрут от понеделник може да се използва  трасето ул. „Антим I“ – ул. „Скайлер“ – ул. „Софроний Врачански“, препоръчват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Започват реконструкцията на ул. „Христо Г. Данов“

  1. Тротоарите ще бъдат разширени, след което стеснени с колчета, а крайната цел е да се намалят местата за паркиране, защото колите ще паркират по дължина. Комбинацията от общинска глупост и проектантска некадърност дава богати плодове последните години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.