АктуалноГрадътНовини

Ето какви варианти за площад Централен ще разглеждат съветниците (ГАЛЕРИЯ)

ЕСУТ харесва комибинацията от гранит и бетон

Таня Грозданова

Местният парламент на Пловдив е изправен пред важно решение – да избере как ще изглежда централния градски площад през следващите десетилетия. Решението трябва да бъде взето на редовно заседание идния понеделник.

Предложението на заместник-кмета Александър Държиков съдържа з варианта, разработени от проектантите по отношение на видовете настилки.

Вариант 1 – съгласно офертата на изпълнителя по обществената поръчка новата настилка ще се изпълни от вибропресовани бетонови плочи с бетонни елементи в различен цвят;

Вариант 2 – показва съгласуван с ИНКНИ проект, който включва гранитна настилка само около Форумния комплекс, а останалите площи ще са покрити с вибропресовани бетонови плочи с мит повърхностен слой;

Вариант 3 – предвижда площада да е покрит изцяло с гранитни плочи.

Последното предложение дойде по време на общественото обсъждане на проекта.

Според решението на Експертния съвет по устройство на територията най-приемлив е вариант №2. Експертите предлагат да се разработи именно той. Тяхната препоръка е цялото каре на Античния форум да е обрамчено с естествена настилака от гранит, а останалите площи на Централен да са с вибропресован бетон.

Дали Общинският съвет ще се съобрази с препоръката на ЕСУТ, предстои да видим.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

16 коментари

  1. Плочките ли са ви проблемът, бе хора ?!
    Кой, какво е ЕСУТ, кой застава с името си зад тия смешни картинки, това проект ли е изобщо ? Спомнете си португалския проект – концепция, презентация, идеи и цели – не сме чували за това, никога не сме разбирали и не искаме и да разберем, вече си взехме правата да си сложим плочките, мирна ни е главата..трагедия ! 2019..нямам търпение

  2. КАРТИНКИТЕ ТУК ПРОПАГАНДИРАНИ СА ПРИКРИТИЕ ЗА ПЛОЧКАДЖИЙСКИЯ ИНдЖИНЕРИНГ НА КРАДЛИВИЯ КМЕТСТВАЩ; ТЕ НЕ СА СЪЩИНСКИЯТ („АРХИТЕРКТУРИНГ“) ПРОЕКТ’2015, ГЛЕДАН В КАМАРАТА КАБ ОНЗИ ДЕН.

    В НЕГО ГРАДЪТ СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ СКЪПИЯ СКУЧЕН БЕЗКРАЕН И ОТБЛЪСКВАЩ ПЛОЧНИК, И ОТ НАТРУПАЛИЯ СЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ПРОВИНЦИАЛИЗЪМ -А ПЛАВНО СЛИЗА ТРИ МЕТРА ДОЛУ НА АНТИЧНО НИВО НА ПО-ВЕСЕЛО И РАЗНООБРАЗНО ОФОРМЛЕНИЕ. СПОРОВЕ ЗА ПЛОЧКИ В ОБЩИНАТА САМО ПОКРИВАТ ДАЛАВЕРА.

    СПРЕТЕ ПЛОЧКАДЖИЯТА, МАЙНИ! ИЛИ АКО НЕ МОЖЕТЕ, ПОНЕ ПУСНЕТЕ АСФАЛТАДЖИИ . . . ЗАСЕГА.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина