АктуалноГласовеКултураМненияНовини

Димитър Маринов: Не водете Пловдив в Европа, доведете Европа в Пловдив

Наша фирма за знамена подари на носителя на Оскар няколко трикольора  

Актьорът се срещна с фенове на изключително емоционален разговор преди премиерата на Зелената книга на СФФ в под тепетата

Българинът, който се качи на сцената на Оскарите, за да вземе наградата за най-добър филм с целия екип на “Зелената книга” – Димитър Маринов, днес развълнува десетки фенове на киното под тепетата. Актьорът е специален гост в Програмата на София Филм Фест и се срещна с почитатели на седмото изкуството на изключително емоционален разговор преди премиерата на лентата в клуб Фарго.

В унисон с жеста, който той направи по време на награждаването, днес Димитър Маринов получи затрогващ дар от първомайска фирма-производител на знамена. Симпатичният кинаджия ще си тръгне от нашия град с няколко трикольора  в различни размери, които ще отнесе в Холивуд.

Пловдив е Рим на България, с тази реплика, искреност, естественост и чувство за хумор усмихнатия Маринов плени публиката в Дома на киното.

Не водете Пловдив в Европа, доведете Европа в Пловдив, обърна се той към всички присъстващи.

„Ех, Пловдив най-хубавият град на  Европа! И аз съм обикалял, знам… Първо искам да ви кажа, че идването ми в Пловдив е моя инициатива. От София не искаха да ме пускат. Аз от както съм кацнал не съм спал, с приятели не съм се срещал, не съм се напивал и това го направих защото исках да го направя.

И както казах в много интервюта – на 24-ти на сцената се качи малка България, не се качих аз. Една държава, която в повечето краища на света е нарицателно. Не ме обижда, но това което ме обижда, е че България все още няма самочувствието на световна държава, за това аз реших да поема всички тези интервюта, срещи… и с млади хора в НАТФИЗ, и на много други места, за да мога да ги убедя с личен опит, че ние сме една световна държава и трябва да имаме самочувствието на такава.“

Очаквайте целия разказ на Димитър Маринов, споделен пред публиката в Пловдив утре в Под тепето.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина