АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Да празнуваме ЗАЕДНО

Спектакълът „Ние сме всички цветове“ официално открива Пловдив- Европейска столица на културата 2019 довечера

Спектакълът „Ние сме всички цветове“, с който официално ще се открие Пловдив – Европейска столица на културата 2019 започва днес в 19ч.  Той ще бъде реализиран под ръководството на  артистичния директор и основател на “Phase7” Свен Сьорен Байер, чиято цел е да предостави на зрителите незабравимо преживяване. Сцената има капацитет да побере едновременно 1500 участника и да предостави на всички зрители добра видимост към зрелищния спектакъл. Пространството на двата булеварда – „Цар Борис III Обединител“ и „Мария Луиза“ ще се превърне в място за празненство.

Отправна точка на шоуто е разнообразието на Пловдив – град с 8 000-годишна история, съчетаващ в себе си множество култури и влияния. „РАЗНООБРАЗИЕ“ и „НИЕ СМЕ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ“ са ключовите послания в концепцията на откриващия спектакъл, свързани под мотото ЗАЕДНО. В общата картина са вплетени изпълнения на Теодосий Спасов, Валя Балканска и Шилер.  В „Ние сме всички цветове“ ще участват над 200 кукери от целия регион, които да поставят началото на годината и да изгонят злото. 22-ма млади актьори от НГ за сценични и екранни изкуства в Пловдив вече репетират за своята роля на сцената на спектакъла. Техните връстници, които учат сценичен грим, ще отговарят за визиите на всички участници в шоуто. Емблематичният ансамбъл „Тракия“ ще има необичайна роля – на членовете му е поверена нова хореография в стил съвременен танц. Режисьорът Христо Намлиев подготвя сегмент, в който 200 хориста от формациите на града ще бъдат дирижирани от Диан Чобанов. С тях ще бъдат и 20 гайдари от Българска национална гайдарска асоциация. Изпълнители от АМТИИ ще изненадат публиката с лазерни арфи.

Елате да празнуваме ЗАЕДНО.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Светещ фалос ! Лампички и прожектори ! Гайди , гъдулки , Дийп Пърпъл и Валя Дежурната ! Да празнуваме другари ! На винил и тръби , внимавайте някой да не падне в дупките. И по-малко измръзнали…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина