АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Градинката срещу храм „Света Петка“ ще има водна атракция

Реконструкцията трябва да приключи до края на февруари

Мащабна реконструкция на улиците, заключени между булевардите: Марица –Юг,  Цар Борис III Обединител, Източен и  Кн. Мария Луиза, започна днес.  Проект „Подобряване на градската среда в община Пловдив“ включва три под зони, като първата от тях е градинката срещу църквата „Света Петка“.

„Проектът за тази зона е много интересен, надявам се да им хареса на пловдивчани. Има предвидени водни атракция, като река преминаваща през парка. Ще се изградят  места и плоскости за сядане. Предвидена е и детска площадка, както и смяна на настилки с естествен камък. Това е съгласувано с Министерство на културата,“ разказа ръководителят на проекта Соня Славчева от Община Пловдив.

Мащабната реконструкция включва още: ремонт и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на: ул. „Асен Златаров“, ул. „Хеброс“, ул. „Панайот Пипков“, ул. „Калофер“, ул. „Хъшовска“, ул. „Артилерийска“, ул. „Никола Сапунов“, ул. „Весела“, ул. „Тополница“, ул. „Ламартин“, ул. „Лютиче“.

Както и реконструкция на тротоари по бул. „Княгиня Мария Луиза“ – от кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Петко Д. Петков“ до бул. „Източен“, озеленяване и благоустрояване на прилежащи зелени площи, озеленена площ за широко обществено ползване на пл. „Света Петка“- УПИ I – озеленяване, кв. 130 по плана на Първа градска част – юг, гр. Пловдив.Реконструкция и рехабилитация на пътна настилка, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на следните улици находящи се в гр. Пловдив: ул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Света гора“ , ул. „Георги Раковски“  и ул. „Съединена България.“

Към момента част от строителството в тези улици е напреднало. Очаква се при хубаво време работата да приключи до края на месец февруари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Да махнат дърветата и Паметника,да копнат по-надълбоко че да стане по-дълбочко езеро и да пуснат лодки да карат хората ,атракция за новия хотел.МАЛОУМНИЦИ,рекичка щяли да пуснат ами водопад що не направят??? Интересното е само водата от къде ще докарат? Да не копнат канал от Марица?Колко му е!!!! Ей я къде е!!! Малко ни са жабите на пазара ами и още едно блато ще заформят!Тоя малоумник кмета да вземе да оправи подръжката на езерцата в градската градина, не да мисли нови жабуняци!!!

  2. Те съществуващите водни съоръжения по центъра не поддържат и не работят, камоли за това. Примери – на Бунарджика, в Цар-симеоновата, в Градската градина (до ЕВН),…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина