Готвят протест в Пловдив за цените на тока

Актуално Гласове Градът Новини

Недоволни излизат срещу бездействието на държавата за регулиране цените на тока на свободния пазар на енергийната борса

Пловдив се вдига на протест в първия ден на идната работна седмица, веднага след Откриващия уикенд за Европейска столица на културата. Протестът е насрочен рано сутринта. Недоволните срещу бездействието на държавата за регулиране цените на тока на свободния пазар на енергийната борса ще се съберат пред централата на енергоснабдителното дружество в града под тепетата.

Организаторът на мирния протест – бизнесменът Антон Кьосев, освен че е направил събитие в социалната мрежа Фейсбук, разпространи и съобщение до медиите. В него се призовават всички представители на бизнеса, както и работниците, да се включат в протеста.

„Тъй като последните промени в ценообразуването на ел.енергия засягат всички нас,“ категоричен е управителят на фирма „Тони’К“ и собственик на комплекс Сила.
За провеждането на протеста са уведомени компетентните органи съгласно Закона за събиранията, митингите и манифестациите, уверява организаторът.
Според предварително обявената програма участниците ще започнат да се събират в 8:45 часа пред сградата на EVN и район Централен на ул. „Христо Г. Данов“. Те ще издигнат лозунги „Чуйте ни“ и други с послания към областния управител Здравко Димитров и министър-председателя Бойко Борисов за това, че „Енергийната борса убива експорта“ и „37% увеличение на тока = 100% по-малко данъци“.

В 9:00 часа шествие ще тръгне по бул. „6-ти септември“ към сградата на Областна администрация, където се очаква  на протестът да продължи около половин час.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.