АктуалноЗабравеният градНовини

В общината не е получаван одобрен от Министерството на културата проект за склада на Кудоглу

Приветстваме решението на МК, тъй като това е стъпка напред към социализиране на Тютюневия град, заяви кметът

Иво Дернев

Новината, че Министерството на културата е одобрило проект за жилищна сграда върху запазената фасада на емблематичния тютюнев склад на Кудоглу, горял преди две лета, все още не е достигнала официално до Община Пловдив. От администрацията са научили от медиите, че МК е съгласувало проект за реставрация и реконструкция на две от опожарените сгради през 2016г.

На този етап не знаем какво точно са съгласували и дали има забележки по проекта. Това обаче е стъпка напред социализиране на зоната. Затова и приветстваме решението на Министерството на културата, коментира темата днес кметът. Той подчерта, че ако се говори за жилищно строителство от общината ще държат да бъдат осигурени паркоместа.

Припомняме, че за изработения от арх. Радка Стефанова проект писахме още през лятото на 2017г. Арх. Стефанова и съпругът й са носители на награда „Пловдив” в раздел „Архитектура“ за цялостната реновация, преустройство и адаптация на бившия Нармаг на Главната пешеходна улица, в който се помещава магазинът на H&M. Идейният им проект за тютюневите складове бе входиран в НИНКН още миналата година и се отнася за всички сгради в карето около спортен център Тотал спорт, като по думите на проектантите  се съобразява на 100 процента с оригиналната визия на фасадите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина