АктуалноКриминалеНовини

Възрастен шофьор на автобус блъсна „наборка“ на пешеходна пътека в центъра на Пловдив

Движението в участъка на катастрофата е затруднено

Водач на автобус по линия № 113 от масовия градски транспорт на Пловдив е ударил жена на пешеходна пътека тип „зебра“, съобщиха от пресцентъра на МВР под тепетата. Инцидентът се е случил на кръговото до ВМИ.

Сигналът за пътно произшествие на кръстовище между бул.“Васил Априлов“ и ул.“Любен Каравелов“ в центъра на града е получен около 11.20 часа. Пострадалата е откарана в болница за спешна медицинска помощ.

Движението в участъка на катастрофата е затруднено, извършва се в една лента от Централна гара към Пещерско шосе. Местопрозшествието е запазено, извършва се оглед.

Пешеходката е 80-годишна, уточниха от полицията.

Жената няма сериозни наранявания, само гръдно-коремна травма. Настанена е за наблюдение в дежурната за деня клиника по хирургия, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“.

По – стряскащото в случая е възрастта на шофьора. Той е на 72-години.

Според сега действащото законодателство мъжете в България могат да се пенсионират на 64 навършени години и един месец, ако имат 38,5 години трудов стаж.

Припомняме, че за последните 4-5 месеца в Пловдив зад волана на автобуси по време на работа умряха трима мъже на възраст 50+.

Шофьорът е тестван с дрегер и няма данни за употреба на алкохол.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина