АктуалноБългарияВашите писмаКриминалеНовини

Внимание: Отрова в кутии с кучешки гранули на Бунарджика

Храната била напоена с антифриз

Соня Попова

Пловдивчани съобщиха, че тази сутрин при разходка на хълм Бунарджик са се натъкнали на пластмасови кутии с кучешка храна, в която има отрова. Находката е открита на терасата, където бе култовия ресторант Голям Бунраджик, съобщават в социалната мрежа.

Хората са забелязали и разхвърляли гранули, накиснати в антифриз, разхвърляни около фитнеса на открито, както и две пластмасови кутии от маргарин, в които е имало от отровната храна.

Ветеринари коментират, че антифризът е силно токсичен. Етиленгликолът не е опасен сам по себе си, но той става токсичен, след като се метаболизира и причинява тежка бъбречна недостатъчност, в влияе на мозъка и гръбначномозъчната течност. Симптомите на бъбречна недостатъчност при кучетата са омърлушеност, повръщане и липса на уриниране. Това води често фатален край, ако не се лекува в рамките на първите осем часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

    1. Тази отрова не действа само на кучета, котки и т.н. Действа и при малки деца, така че внимавай какво пожелаваш. Те и гларусите цапат, ама слагат ли им отрова? Не е това решението.

      1. Нима хората не одрищват навсякъде с пластмасовите си отпадъци, фасове, кенчета от бира и найлонки?
        Всички цапат без да чистят, а опитват да държат сметка на друия. Смях в залата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина