Влак от Пловдив до Одрин тръгва следващия уикенд  

Актуално Новини Под небето

Пътническата композиция е замислена първоначално с 3 вагона

Холднигът публикува за обсъждане проект на График за движение на влаковете за 2020 г.

Холдинг Български държавни железници пуска от следващата седмица редовна празнична линия Пловдив – Одрин и обратно. Пътническата композиция е замислена първоначално с 3 вагона, поясниха от пресцентъра на дружеството пред репортер на Под тепето.

Очаква се първият влак да тръгне по маршрута на  24 май от Централна гара в 8,40 часа. Пътуването ще отнема приблизително 4 часа, като в Одрин съставът ще пристига около 13 часа.  По обратния ж п път влакът ще тръгва в 17 часа.

Подбробности за цените на билетите и графика на влаковете, които ще пътуват през уикендите и празничните дни ще бъдат обявени в началото на идната седмица, уточниха от БДЖ.

Одрин е предпочитана туристическа дестинация на стотици пловдивчани. Градът си  заслужава да се посети заради историята му, дестеките забележителности, сред които българския музей, църквите „Св.св. Константин и Елена”, „Св. Георги” и безбройните паметници на културата, а не заради евтиния прах за пране.

Междувременно от БДЖ обявиха Проект на График за движение на влаковете за 2020 г. Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на националния железопътен превозвач. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление. Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2020 г. могат да бъдат изпращани на e-mail: project_bdz@bdz.bg или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.

Споделете ни във:

19 коментара за “Влак от Пловдив до Одрин тръгва следващия уикенд  

  1. За сведения на всички мрънкащи за часа, автобусна екскурзия, който бе спира почти никъде тръгването е в 4:30 от Пловдив и пристига в 9 което е 4 часа и половина като път. Мисля, че да тръгне в 9 влака и да пристигне в 13 не е кой знае колко. 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.