АктуалноГрадътИзпод тепетоКриминалеКултураМнения

Вандалски атаки срещу ОФ „Пловдив 2019“ (ГАЛЕРИЯ)

Складът осъмна надраскан с хомофобски надписи и персонални обиди

На мястото има полиция

Сградата – паметник на културата в Тютюневия град, в която се помещава офиса на Общинска фондация „Пловдив 2019“ осъмна надраскана с хомофобски надписи и персонални обиди срещу арт директора Светлана Куюмджиева.

Стените на Склада, където репетира и оркестъра на Пловдивската опера, бяха заварени тази сутрин от екипа , който движи проекта Европейска столица на културата, грозно нашарени с червена боя.

Екип на ОП „Чистота“ бе изпратен да премахне хомофобските обиди със специална техника. Криминалисти от ОД на МВР разследват случая.

Надписите вече са заличени

Ето до къде води политическото говорене за различните проекти. Първият резултат е вандализъм и вербална агресия с персонални обиди.

Каква ще е втората стъпка – физическа агресия, може би?!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Видя се до къде стига културата на гр. Пловдив. Карате го на етикети „древен град“ и „град на художниците“. За ваше сведение мили пловдивчани император Траян и император Адриан – последният, построил стадиона, който показвате на „безпросветните туристи“ са били хомосексуалисти. Да дам ли академична справка? Обаче няма да е у фейсбук, което е най-четената книга в страната. Така че успокойте се и им благодарете, че са построили нещо, с което да има да се гордеете.

  2. „ХИКС“-колегата има много правилен коментар: никаква „културност“ нито „изкуственост“ не се съдържа в пропагандата, че ТЕ БИЛИ „ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ“ внушавана на и от дечицата ни, а то си е чиста ПОЛИТИКА и „директорката“ носи ОТГОВОРНОСТ КАТО БАЙРАКТАР.

    Не четем никаква НАПАДКА против ЕСК2019, а срещу хомосексуалната й пропаганда.
    ОТЪЖДЕСТВЯВАТЕ ЛИ ЕСК2019 СЪС ХОМОСЕКСУАЛИЗМА?
    АРТИСТИЗМЪТ С ПЕДЕРАСТИЯТА – едно и също ли е според Фондацията, молим? Ами то тогава не е никакво Изкуство, никаква Култура, то си е чиста ПОЛИТИКА.
    ((Съществува и валидно предположение -потвърдено от съседите- че „творбата“ е графитисана от самата г-ца Светлана (тя защо не е Светла, да не би и тя да е Почетен Консул на някоя Губерния?) с цел да й се разчуе именцето, че вече завяхнахме . . .))

  3. Хората не искат гей парад в Пловдив. И това, че не искат гейове да дефилират в този древен град не означава език на омразата. След като виждаш, че не си желан, не се натрапвай и не се прави на жертва на абстрактното понятие „език на омразата“. И понеже няма да се откажат от този парад, реакциите ще стават все по-остри. Накрая ще ни оплюят пред света, че не сме толерантни. Културата в Пловдив никога не се е свързвала с хомосексуализма, а с велики творци,художници,музиканти,артисти.Нека видим другия град,който е столица на културата дали предвижда такива културни събития.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина