АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Бус ленти ще има по големите пловдивски булеварди

Общината очаква с въвеждането им да се реши проблема с инфрактни за трафика точки по градската пътна мрежа

За тях ще има нов санкционен режим срещу „аварийките”- глобите и контролът ще бъдат много по-големи

Бариера ще ограничава свободното влизане в Зелената зона в Капана

Иво Дернев

Готов е новият Генерален план на движението в Пловдив. Той трябва да мине за съгласуване само през пожарната и може да стартира работата по въвеждането на предложенията в него. Планът предвижда много промени, особено от гледна точка въвеждане на еднопосочности в градската пътна мрежа.

„По-интересното е, че ще има препоръка на затваряне на Зелената зона в Капана с бариера още на самата „Железарска” и „Алцеко”. Ще видим кога ще бъде реализирано това, но по този начин ще решим проблема с паркирането в кварлата. Другата важна промяна в Пловдив ще е въвеждането на бус ленти, които ще бъдат предложени за решение на ОбС и. Това обаче ще го оставим на следващия местен парламент”, разкри днес кметът Иван Тотев.

Бус ленти ще има на места, на които могат да бъдат въведени- най-вече на трилентовите булеварди. С тях ще бъде въведен и нов санкционен режим срещу „аварийките”- глобите и контролът ще бъдат много по-големи. Общината смята, че те ще решат казусите в много инфарктни за трафика точки, които предизвикват задръствания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина