АктуалноНовиниСъдТемида

Братът на „шофьора“ от катастрофата с две жертви до Марица видял стрелката на  150 км/ч

19-годишният Огнян остава в ареста

Обвиняемият е неправоспособен водач, управлявал е моторно превозно средство в пияно състояние, причинил е смърт на две лица и средна телесна повреда на едно лице

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 19-годишния Огнян Дебелаков.

Съдът прецени, че макар делото да се намира в начална фаза на разследване, са налице достатъчно доказателства за обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, изразяващо се в това, че на 29.09.2019 г., в гр. Пловдив, при управление на лек автомобил, марка „Опел Корса“,  е нарушил правилата за движение, и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 пр. 1 пр. 4 и пр. 5 б. А пр. 2 и б. Б вр. ал. 1 б. Б пр. 2 и б. В във вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.  Касае се за престъпление от общ характер, което се наказва с лишаване от свобода.

Според съда няма реална опасност обвиняемият Огнян да се укрие, но съществува реална опасност при мярка за неотклонение, различна от задържане под стража, да извърши друго престъпление. Събраните до момента доказателства налагат извод за съществуваща по-висока обществена опасност както на деянието, така и на дееца. Обвиняемият е неправоспособен водач, управлявал е моторно превозно средство в пияно състояние, причинил е смърт на две лица и средна телесна повреда на едно лице. Според свидетелски показания обвиняемият младежът е управлявал и преди инкриминираната дата многократно МПС, включително автомобила, с който е извършено деянието, за което се води настоящото наказателно производство. По настоящото дело все още не е изготвена автотехническа експертиза, но според показанията на свидетел, оживял при катастрофата на 29.09.2019 г., споменът му е, че „стрелката на автомобила беше застинала на 150 км/ч“. Става дума за по-малкия му брат, който оцеля в катастрофата.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 17 октомври от 10.00 часа.

След заседанието защитникът на Дебелков заяви, че ще обжалва.

Днес стана ясно, че бащата на Огнян, 45-годишният Митко, за който се смята, че е дал колата на пилите тийнейджъри да отидат за цигари, няма да обжалва задържането си под стража на по-висока инстанция.

Обвиняемият за катастрофата с две жертви не знае кога е роден и смята, че вече е осъден

Шофьорът, причинил смъртта на двама край Марица, застана пред съда

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина