Бойко към Ральо: Айде сега остани да ти ударят по едни шамар!

Актуално Гласове Градът Изпод тепето Новини

Така заръча премиерът на райкмета на „Северен“, след като „обра“ всенародната любов

Борисов си тръгна, но Ралев остана

Таня Грозданова

Премиерът Бойко Борисов дойде за няколко минути от натоварения си график да декларира предизборно внимание на протестиращите за запазване на единствената останала зелена площ в квартала им зад хотел „Санкт Петербург“ днес. Даже дойде по-рано, а обикновено закъснява. Пристигна заедно с областния управител, който фамилиарно нарича „Зико“,  и с министър Горанов. Каза, че води и Дончев.

През цялото време срещата му с кършияклии течеше на живо в социалната мрежа. Всичко продължи около десетина минути.

Високият гост бе посрещнат с аплодисменти и изпратен с икона на Свети Георги Победоносец. „Осветена е,“ отбеляза местният свещеник като му я връчи.

Припомняме, че съкварталците вече два месеца протестират срещу намеренията на частния собственик на парцела да изгради временен паркинг, а после да го застрои.

Местните жители посрещнаха радостно премиера, а един от тях извика „гневно къде са общинските мишоци и защо ги няма сега да отговарят на неудобните въпроси.“

Премиерът Борисов защити общинарите. Той заяви, че е пратил кмета на едно място по много важна работа.

„С колегите Томислав Дончев и Владислав Горанов сме по друга работа в Пловдив. И ако Господ даде, няма да казвам какво е, но ако стане – ще видите колко ще е добре“, каза министър-председателят пред кършияклии.

„Аз като кмет в София заварих същите неща. Бяха си взели градинките пред Японския хотел, Южния парк, да си строят молове…  „Лекарството“ се намира  в плана на Пловдив , за да остане мястото зелена зона, трябва да се отреди за такава. В плана на Пловдив това място е озеленено и остава парк. Така, че това съм го разпоредил. Всеки, който си мисли, че може да граби така на хората парковете, е сгрешил. Който иска да си купи и да има частен парк е добре дошъл“, заяви Бойко Борисов.

Очевидно заради подраняването на Борисов, кметът на „Северен“ Ральо Ралев „закъсня“ с няколко минутки. Той бе избутан напред, а виждайки го министър-председателят го потупа по рамото и развеселен заяви: „Ето го районния кмет, кой казва, че го няма!“. След което го избута напред, за да обере „народната любов“, а по-тихо му заръча следното: „Кмете, айде сега оста’и да ти ударят по един шамар, да им мине!“

Бойко си замина, но Ральо остана, а хората го черпиха с пита, снимаха се с него и си поговориха за това как да обединят сили в делото срещу частния собственик.

Накрая хората се заеха да поливат фиданките, които засадиха на мястото на отрязаните дървета. Продължава събирането на подписи в подкрепа на тяхната кауза.

Споделете ни във:

5 коментара за “Бойко към Ральо: Айде сега остани да ти ударят по едни шамар!

 1. Браво за градинката пред санкт Петрбург.

  За градинката на Родопи / Капитан Райчо:

  Февруари 2018 – хората протестират за бъдещ строеж на 500 кв.м под терасите им.

  Април 2018 – Димитър Кацарски и Иван Тотев предлагат на общ. съвет да се проведе търг за още 25о кв.м точно до тези 500 кв.м. – стара къща от Жилфонд.

  Юни 2018: Фирмата която иска да строи на съседният парцел купува 250-те квадрата за 150 хил лева, общият парцел става 750 кв.м

  Март 2019: Хората разбират за строежа от багерите които идват и изравняват парцела, следва протест и разговор с Иван Тотев

  Март 2019: Иван Тотев решава да реши проблема, като предложи абсурдното решение общината да закупи целият парцел от строителя.

  Оценката на парцела (750 кв.м, включващи 250 кв.м от т.2) от общината е 1 млн лева, оценката на строителят е 4,6 млн. лева с ДДС

  Оценката на строителят от 4.6 млн лева сигурно е ОК, като се има предвид какво се планира да се строи: около 3000 кв.м жилищна площ

  ИЗВОД:
  1. ТОТЕВ И ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ съсипват зелените площи на пловдив – Иван Тотев и администрацията не само че не помага на хората да запазят малкото останали зелени междублокови пространства, напротив, те удобно подпомагат дивото строителство под терасите на хората.

  2. ТОТЕВ И ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ продават сигурно законно, но на безценица общинско имущество – 250 кв м са оценени за 150 хиляди лева, след това оценката на имота от 750 кв.м НА ОБЩИНАТА е 1 млн лв

  Иван Тотев: „Аз като кмет нямам инструментариума да спра нещо, което е законно.“

  ВЕЛИКА МИСЪЛ НА ВЕЛИК ТЪРГАШ НА ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО НА ПУБЛИЧНИ ТЪРГОВЕ НА БЕЗЦЕНИЦА, СКРИТ ЗАД КОЛЕКТИВНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ НА РЕШЕНИЯТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

  https://pastebin.com/hinLupDG

 2. АМИ КЪДЕ Е МАМИНИЯ БЕ БОЙКО???? ТОЯ ИЛИ ГО СКРИ ОТ ВСЕНАРОДНАТА ЛЮБОВ ИЛИ ВЕЧЕ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ , ЧЕ ВЕЧЕ И ТЕБЕ НЕ ЕБАВА.

 3. Пазарната оценка, която е поръчана от Общината, включва стойността на земята с правото да се построи сградата по одобрения проект. Пазарната оценка, поръчана от собственика, включва същото плюс печалбата му при продажба на обектите в сградата. Затова е завишена – искал е без работа да си вземе планираната печалба на инвеститор. Нормално е да не се разбира тази материя и да се говори пропагандно.

 4. истината е че мамин ваню разпродаде целия град Пловдив е нямал досега такъв нагъл крадец

 5. Ако на Ральо трябва да бият шамари , то маминия ще трябва да го обесят на някое дърво в парка.Затова се скри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.