Бойко Борисов даде Пловдив като лош пример в речта си пред ГЕРБ

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

„Ключовата дума е „справедливост,” декларира партийният лидер

Той заяви, че структурите по места трябва да действат по сигнали, като тези в града под тепетата, а не хората да се жалват на премиера

Таня Грозданова

Датата 7 юли 2019-а година слага ново начало за управляващата партия в България, или поне такова е желанието на министър-председателя и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Националното събрание на ГЕРБ, което се провежда днес в столицата, ще гласува промени в устава на партията и в Изпълнителната комисия. Борисов се сбогува официално с „дясната си ръка“ Цветан Цветанов. На форума в НДК присъстват 1200 делегати от цялата страна, които тръпнат за сигналите кой отива на местни избори тази есен.

„За мен е най-трудният ден, но такъв е животът!” С тези думи лидерът се прости със заместника си в партията Цветан Цветанов, като му благодари за лоялността и добави, че „кръв и сълзи днес няма да има“.

Преди всичко да сме хора, подчерта министър-председателят, който настоя пред актива, че иска обновяване на партията и радикални промени по места.

Той добави, че не трябва да се концентрира власт в един човек, затова създава Комисия по етика, която ще оглави Томислав Дончев. Всъщност, още след фиаското с Цветанов в партийните среди се заговори, че именно „Дончев ще е новият Цветанов”. Комисията ще проверява сигнали срещу гербери. За нарушителите ще има санкции, стана ясно от речта на Борисов.

Вслушахме се в хората, заяви Борисов. Ключовата дума е справедливост, подчерта Бойко Борисов.

„Не ме разбраха тези с къщите за гости, не ме разбраха и други. Няма да има милост за никого!”

Не го разбрал и кметът на Пловдив, добави Бойко. Той заяви, че структурите по места трябва да действат по сигнали като тези за кмета в града под тепетата (бел. авт.: Борисов не уточни дали визира ареста на райкмета на „Северен“ Ральо Ралев или отстраняването на зам.-кмета на Пловдив по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски).

Хората не трябва да стигат до там да се жалват на премиера, каза той.

Борисов посъветва външния министър Екатерина Захариева да внимава с ретроградния Меркурий.

Премиерът отново се похвали с намаляващите нива на контрабанда.

Споделете ни във:

8 коментара за “Бойко Борисов даде Пловдив като лош пример в речта си пред ГЕРБ

  1. Късно е чадо, когато пловдивчани сигнализираха за нередностите, никой не обръщаше внимание, а управляващите в Пловдив гледахе с високомерие и пренебрежение. Сега чакате подкрепа отново нали?

  2. Отношението на Бойко към управлението на Тотев е много правилно. Такова арогантно и безконтролно управление Пловдив никога не е имал. За два мандата Тотев приватизира половината град, не завърши нито един проект и побърка хората с тия умни светофари.

  3. ГЕРБ за справедливост…БСП за справедливост…Всички партии са за справедливостта…А тя нещо се уплаши от този тотален български политически натиск..И изчезна…Като за забягна завинаги….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.