АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеКултураМненияНовини

Бог Дионис поведе менади, моми и ергени на шествие по Главната (ГАЛЕРИЯ)

В 14 къщи в Стария град ще се лее младото вино на 47 изби

Следващите три дни в Пловдив ще се лее вино. В 15 къщи в Стария град 47 изби от цяла България правят дегустации на новата си продукция. Всички те са участници в 11-ото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“.

По традиция винената фиеста се откри с Дионисиево шествие. Лично богът на виното Дионис (актоьрът и директор на Кукления театър в Пловдив Виктор Бойчев) поведе колоната с менади, моми и ергени от ансамбъл Тракия.

На няколко места по Главната улица на града Дионис отправи покана към пловдивчани и гости на града да посетят локациите на фестивала.

 

„Ще се потопим в неповторимата атмосфера на Стария град, ще покажем на Европа, че сме столица на културата, тъй като култура е и на нашата трапеза, и в чашата вино,“ каза в приветствието си заместник-ректорът на Университета по хранителни технологии  проф. Йорданка Алексиева.

На откриването присъстваха: председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова, председателят на Об С-Пловдив инж. Александър Държиков, зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев и зам.-областният управител Димитър Керин.

Дефилето се организира от Съвета по туризъм в Пловдив, съвместно с Университета по хранителни технологии с подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът продължава до неделя с богата програма. Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации, като един жетон дава право на една дегустация.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина